Haberler

18 Nisan 2013

TİKA, Etyopya Kalkınma Bankası ve Türkiye Kalkınma Bankası Arasında Teknik İşbirliği Mutabakat Zaptı İmzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Etyopya Kalkınma Bankası ve Türkiye Kalkınma Bankası arasında teknik işbirliği mutabakat zaptı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı binasında imzalandı.

İmza törenine, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Etyopya Kalkınma Bankası Başkanı Esayas Bahre Gebrehıwot, Kalkınma Bankası Genel Müdürü Vekili Metin Pehlivan, Etyopya Elçiliği Müsteşarı Goitom Kahsayhagos ve TİKA yetkilileri katıldı.

Etiyopya Kalkınma Bankası, Etiyopya Hükümeti’nce büyük önem verilen “Ekonomik Büyüme ve Dönüşüm Planı” kapsamında aktif rol üstleniyor. Bu kapsamda 2012 yılında Türkiye Kalkınma Bankası ve TİKA desteği ile Etyopya Kalkınma Bankası ile ortak bir teknik işbirliği projesi başlatıldı. Etyopya’nın kalkınma çabalarına katkı sağlamasına yönelik olan bu proje çerçevesinde tesis edilecek işbirliğinin iki ülke arasındaki ilişkilere olumlu yansımalarda bulunacağı düşünülüyor.

İmzalanan mutabakat kapsamında iki ülke Kalkınma Bankası uzmanları karşılıklı olarak çalışma ziyaretlerinde bulunacak. Ayrıca programın ilk toplantısının 18-25 Mayıs tarihleri arasında Etyopya Kalkınma Bankası’nda gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İmza töreninde taraflar, Afrika kıtasında yürütülen Teknik İşbirliği Projeleri kapsamında Etyopya’da bulunan Türk yatırımcı potansiyeli düşünüldüğünde, bu işbirliğinin uzun dönemli işbirliklerine zemin oluşturması açısından önemine vurgu yaptılar.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam törende yaptığı konuşmada, Etyopya ve Türkiye arasındaki Teknik İşbirliği Protokolü’nün önemine ve bölgede TİKA’nın yürütmekte olduğu faaliyetlere değindi. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağların artarak devam etmesi yönünde temennilerde bulundu.

Türk Kalkınma Bankası Genel Müdür Vekili Pehlivan, TİKA’nın Afrika’da yürüttüğü teknik işbirliği projelerinde işbirliği yapmanın ve diğer ülkelerle Türk bankacılık deneyim ve uzmanlık bilgilerini paylaşmanın önemine vurgu yaptı.

Etyopya Kalkınma Bankası Başkanı Gebrehıwot ise TİKA’nın bölgede yürütmekte olduğu projelerin iki ülke arasındaki ilişkileri artırdığına ve Etyopya Kalkınma Bankası’nın Etyopya ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğuna değindi.

İmza töreni, iyi niyet temennileri sonrasında tarafların karşılıklı hediye takdiminde bulunması ve toplu fotoğraf çekimi ve ile sona erdi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Afganistan'daki İdari ve Sivil Altyapılara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Vardak İli Meydan Şehir İlçesinde inşa edilen “Vardak Valilik Yemekhane Binası” ve “Vardak İl Şura Binası” hizmete açıldı. Açılış törenlerine, Vardak Valisi Abdul Mecit Hugyani, Vardak İl Şura...