Haberler

20 Kasım 2018

TİKA Etiyopyalıların Yanında Olmaya Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Etiyopya’nın Somali eyaletinde Qoloji kampında yaşayan Etiyopyalılara 18 bin battaniye dağıtıldı.  

Etiyopya’nın Somali eyaletinde bulunan Qoloji kampı ülkedeki çatışmalar dolayısıyla yerinden edilen Etiyopyalıları barındırıyor. Kamp ekim ayında birçok ülke büyükelçisi ile birlikte ziyaret edilmişti ve eksiklikler yerinde tespit edilmişti. Ziyaretten yaklaşık bir ay sonra kampa geri dönen ilk kurum olan TİKA, kampta 18 bin battaniye dağıttı. Rakımı dolayısıyla geceleri serin olan Somali eyaletinde soğuk ve yağışlı mevsimin başlamasına iki hafta kala dağıtım yapılması bölgede büyük memnuniyetle karşılandı.

Qoloji kampında yapılan dağıtım törenine T.C. Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, TİKA Etiyopya Koordinatörü Mehmet Ali Yetiş ve Somali Eyaleti Acil Yardım Başkanı Mohammed Fatah katıldı. 

Türkiye'nin Addis Ababa Büyükelçisi Fatih Ulusoy, Türkiye'nin bölgede yardımlarının devam edeceğine dikkati çekti. Büyükelçi Ulusoy, battaniyelerin Etiyopya'da üretimde bulunan bir Türk şirketince yapıldığını, bu bakımdan özel sektör ve devlet iş birliğinin bir göstergesi olduğunun anlattı.  Ulusoy, Somali halkı tarafından çok sıcak bir şekilde karşılandıklarını vurgulayarak, "Türkiye’den de daha fazla yardım talep ediliyor, bu talepleri değerlendireceğiz ve buradaki yardım çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

TİKA daha önce de bölgede bin ailenin faydalandığı gıda yardım projesini hayata geçirmişti.

Sonraki Haber

Türkiye ve Azerbaycan Yükseköğretim İşbirliğine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) desteği ile Bakü’de “Bilimsel Ortaklık ve Yükseköğretimdeki Kalite Uygulamaları Bağlamında Yeni İş Birliği Arayışları Paneli” düzenlendi. TİKA ve Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı işbirliğinde Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi’nde düzenlenen...