Haberler

08 Nisan 2013

TİKA Engellilere Destek Vermeye Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kazakistan’ın Almatı şehrinde bulunan 7 Nolu Zihinsel Engelli Çocuklar Yatılı Okulu’na mobilya ve teknik ekipman desteği yapıldı.

Almatı’daki 7 Nolu Zihisel Engelli Çocuklar Yatılı Okulu’nun büyük bir bölümü Down sendromlu çocuklardan oluşuyor. Söz konusu okulun 217 öğrencisi ve 103 personeli bulunuyor. 7 Nolu Zihisel Engelli Çocuklar Yatılı Okulu’nda çocukların daha sağlıklı bir ortamda eğitim görmesi ve yaşaması için ihtiyaç duyulan mobilya ve teknik ekipman (yatak, dolap, halı, koltuk, bilgisayar, yazıcı, dikiş makinesi) TİKA tarafından temin edildi.

Malzemeler düzenlenen ödül töreniyle yetkililere teslim edildi. 7 Nolu Zihinsel Engelli Çocuklar Yatılı Okulu’nda gerçekleştirilen törende konuşan öğretmenler, dost ve kardeş Türk halkının bu desteğinden duydukları sevinci ve bu işbirliklerinin devamını dilediklerini ifade ettiler.

Tören, öğrenciler tarafından yapılan dans gösterileriyle sona erdi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Bangladeş'teki Arakanlı Mültecilere Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşanan olaylar neticesinde ülkesini terk etmek durumunda kalarak Bangladeş’e sığınan Arakanlı mültecilere yönelik insani yardım faaliyeti gerçekleştirdi. Faaliyet kapsamında Leda Mülteci Kampı’nda, zor şartlar altında yaşayan...