Haberler

03 Aralık 2014

TİKA Desteğiyle Bosna Hersek Genelindeki Camiilere Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Bosna Hersek İslam Birliği işbirliğinde Bosna Hersek genelinde 10’dan fazla şehirde 20 camiinin halılarının yenilenmesi projesi gerçekleştiriliyor.

TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu projeyle Bosna Hersek genelindeki camiilerin kullanış ve görünümü açısından daha güzel bir hüviyete kavuşması için Türkiye’den getirilen halıların montajı yine Türkiye’den gelen uzman ekiplerce yapılıyor.

Vişegrad, Ustipraça, Vranduk, Maglaj, Banjaluka, Bosanska Gradişka, Mostar gibi ülke genelindeki camiilerin halı ihtiyaçları Bosna Hersek İslam Birliği ile yapılan görüşmeler sonrasında belirlendi. Montaj işlemlerinin kısa bir sürede tamamlanması planlanan proje kapsamında Bosna Hersek İslam Birliği Merkezi’nde yapılan devir teslim törenine Bosna Hersek İslam Birliği Reisu-l-ulema Yardımcısı Hüsein ef. Smajiç, İslam Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nusret ef. Avdibegoviç ve TİKA yetkilileri katıldı.

TİKA, Bosna Hersek’te sadece kültürel ve tarihi mirasın yeniden inşaasına değil, güncel ve modern hayatın gereksinimleri konusunda da ülkedeki Müslümanlara yardım elini uzatıyor. TİKA tarafından temin edilen halıların uzun yıllar boyunca sözkonusu camiilerdeki cemaate ve Müslüman halka Türk halkının bir hediyesi olarak hizmet verecek.

Sonraki Haber

Yenilenen Bakü Türk Anadolu Lisesi Bir Milletin İki Milli Şairini Anarak Hizmete Girdi

Kültürel yozlaşmaya karşı, ortak değerlerimizi yaşatıp temsil eden şahsiyetleri daha iyi anlamak ve anlatmak konusunda gençlerin teşvik edilebilmesi amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Azerbaycan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı ve Avrasya Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü İctimai...