Haberler

30 Ekim 2018

TİKA'dan Yemenli Öğrencilere Okul Çantası Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yemen'de içine kırtasiye malzemeleri ile birlikte 2018 – 2019 eğitim öğretim döneminde ​3 bin okul çantası dağıtımı gerçekleştirdi.

Ülkenin güneyindeki Aden kentinin Tuvahi ilçesinde bulunan İbni Sina Okulu'nda, çantaların dağıtımı için gerçekleştirilen törene, TİKA Yemen Koordinatörü Abdullah Sarı ve Tuvahi İlçe Belediye Başkanı Abdulhamid eş-Şuaybi katıldı.

Tuvahi İlçe Belediye Başkanı Şuaybi de öğrencilere ve Yemen'deki göçmenlere verdiği destek dolayısıyla TİKA'ya teşekkür etti. Belediye Başkanı Şuaybi, düzenlenen bu yardım kampanyasının TİKA tarafından desteklenecek "yeni eğitim projelerinin ilk adımı" olması temennisinde bulundu.

TİKA Yemen Koordinatörü Sarı, Tuvahi'deki yoksul öğrencilere içinde kırtasiye malzemelerinin bulunduğu bin okul çantası yardımı yaptıklarını söyledi. Koordinatör Sarı, “TİKA olarak ilkokul ve ortaokul çağındaki ihtiyaç sahibi çocuklarımıza eğitim-öğretim döneminin başında okul çantası ve kırtasiye malzemesi seti yardımında bulunuyoruz. Dağıtılan kırtasiye setlerimiz, çocuklarımızın okulda eğitim tüm ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde hazırlandı. Aden Lahiç arası Babül Mendep boğazına kadar sahil şeridinde bulunan 8 köy ve beldelerde çalışmalarımızı tamamlandı, eğitim setleri dağıtıldı. Aden’in kırsallarından olan Tuvahi bölgesinde İbni Sina Okulu'nda dağıtımlarımızı sürdürmekteyiz.” dedi.

İki gün içinde Aden ile Lahic sahil yolu üzerindeki okullarda bin 300, Taiz'de ise 700 okul çantası dağıtacaklarını ifade eden Sarı, Yemen'de maddi imkansızlıklar nedeniyle zorluk çeken öğrencilere destek olmak için böyle bir yardım kampanyası düzenlediklerini kaydetti.

Ülkedeki çatışmalar nedeniyle insani şartların ağırlaştığı ve altyapının büyük hasar gördüğü Yemen'de, Türkiye; TİKA, Türk Kızılayı gibi kurumlar aracılığıyla desteklerini sürdürüyor.

Sonraki Haber

Dünyanın Seçkin Türkologları TİKA Katkılarıyla Eskişehir’de Buluştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Türk Dil Kurumu (TDK) işbirliğiyle, “X. Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu”nu Eskişehir’de gerçekleştirildi. Sempozyum açılış programında konuşan Düzenleme Kurulu Başkanı ve ESOGÜ TÖMER Müdürü...