Haberler

27 Mayıs 2016

TİKA'dan Somalili Gençlere Milli Takım Forması

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iç savaştan ve yoksulluktan etkilenen Somalili çocukları ve gençlerin spora yönelmesi, sosyal yaşamda daha etkin rol oynaması için forma dağıtımı gerçekleştirdi.

TİKA Somali’de sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. “TİKA’nın Somalili Gençlere Hediyesi Var Projesi”, yoksulluk ve iç savaş nedeniyle zor durumda kalan, sosyal hayata intibak sorunu yaşayan gençlerin ve çocukların desteklenmesini, gençlerin aktif olarak sosyal yaşama katılmasını sağlamayı hedefliyor.

Proje kapsamında, Somalili gençlere ve çocuklara 10.000 adet Türkiye Milli Takım Forması dağıtımı gerçekleştirildi. TİKA Mogadişu Program Koordinatörü Galip Yılmaz forma dağıtımı töreninde, sosyal sorumluluk projesinin ilk aşamasında Somalili çocukların ve gençlerin spora yönelmesini desteklemek ve Türkiye Somali kardeşliğini pekiştirmek amacıyla Türkiye Milli Takım Forması dağıtımı gerçekleştirdiklerini söyleyerek, projenin ilerleyen aşamalarında başkent Mogadişu’da çocuk parkları kuracaklarını, farklı yerlerde iç savaş nedeniyle tahrip olmuş, kullanılamaz durumda olan spor sahalarını ve spor stadyumlarını yeniden inşa etmeyi ve ekipman desteği yapmayı hedeflediklerini belirtti.  

Somali’de 2011 yılında doğrudan acil insani yardımlar ile başlayan TİKA faaliyetleri, idari ve sivil altyapıların geliştirilmesi, kültürel ve eğitsel altyapıların desteklenmesi, üretim sektörlerini geliştirmeye yönelik teknik donanım desteği ve kapasite artırım projeleri, sağlık ve tarım alanları başta olmak üzere mesleki eğitim ve teknik işbirliği programları ile çeşitlenerek devam ediyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Somali’de Yaşayan Sığınmacılara İnsani Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), El Nino’nun olumsuz etkilerinin en çok hissedildiği Somali'nin Puntland Eyaleti Bosaso şehrinde kuraklık ve açlıktan etkilenen köylüleri ve çatışmalardan kaçan sığınmacıları unutmadı. TİKA, Somali ve çevre ülkelerde yaşanan...