Haberler

19 Mayıs 2018

TİKA'dan Rohingya Müslümanlarına İftar Programı ve Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Rohingya Müslümanları için iftar sofrası kurularak, 1500 kişiye iftar ve 25 bin aileye gıda yardımında bulunuldu.

TİKA, gerçekleştirdiği projelerle yaklaşık 60 yıldır yaşadıkları bölgelerde sorun yaşayan Rohingya Müslümanlarının zor ve dar gününde yanında olmaya devam ediyor.  Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar’ın Arakan bölgesinde yaşayan Rohingya Müslümanları radikal Budistlerin ve ordunun saldırısı altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Bölgede özellikle Ağustos 2017 de  tırmanan gerilimde  en az 3 bin Rohingya Müslümanı hayatını kaybetmiş binlerce Rohingya Müslümanı Bangladeş’e sığınmıştı.

TİKA o günden itibaren Müslüman Arakanlılar için mülteci kampında modern mutfak kurarak, hergün 6 bin kişiye yemek, binlerce insana gıda yardımında bulunuyor. Bu yıl Ramazan ayında iftar sofrası Rohingya Müslümanları için kurularak, 1500 kişiye iftar ve 25 bin aileye gıda yardımında bulunuldu.

İftar programına TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa (BADA) Dairesi Başkanı Dr. Mahmut Çevik, TİKA Bangladeş Koordinatörü Refik Çetinkaya ve TİKA yetkilileri katılarak, iftara katılan Müslümanlara yemek servisleri yaptılar. İftar programında konuşan TİKA BADA Dairesi Başkanı Dr. Mahmut Çevik, “Sizler 1948 yılından itibaren sıkıntılar yaşayarak geldiniz buralara, Cenabı Allah Ali İmran suresinde, Üzülmeyin, gevşemeyin eğer inanıyorsanız en üstün sizsiniz diye buyuruyor. Her acının ve sabrın sonu büyük mutluluk getirir. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilgili tüm kuruluşları sizin bu sessiz çıngılıklarınızın ilk günden itibaren dünyada sesi oldular. İslam dünyasını ve gelişmiş ülkeleri bu zulme sessiz kalmamaları için uyardılar ve konuyu dünya gündemine getirdiler. Dün yanınızda olan Türkiye bu günde yanınızdadır, yarında yanınızda olacaktır” dedi.

TİKA Bangladeş Koordinatörü Refik Çetinkaya da, Rohingyalı Müslümanların Ramazan ayının ve gelecek Ramazan bayramının mübarek olması temennisin de bulundu. İftar öncesi Rohingya Müslümanlarının evleri gezildi dertleri ve sorunları dinlendi, ailelere gıda paketleri ve  çocuklara hediyeler dağıtıldı.

Her cuma namazında Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Cumhurbaşkanına desteklerinden dolayı dua eden Rohingyalı Müslümanlara, TİKA olarak önümüzdeki günlerde de gelir getirici projelerin uygulanması planlanıyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan, Komorlar'da 6000 Kişilik İftar Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Komorların başkenti Moroni'de 6000 kişilik iftar programı düzenliyor. TİKA, Başkent Moroni'de ihtiyaç sahibi ailelerin yoğun olarak yaşadığı Irungudjanı  gecekondu mahallesinde Ramazan ayı boyunca günlük ortalama 200 kişi...