Haberler

22 Mart 2019

TİKA'dan Mozambik'teki Afetzedelere İnsani Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Mozambik'te kasırga ve selden zarar görenler için hazırlanan insani yardım paketleri, afetzedelere ulaştırılmak üzere, yardım gemisine yüklendi.

Mozambik'teki İdai Kasırgası sonrasında afetzedelerin yaralarını sarmak için hızlı bir şekilde insani yardım çalışmaları başlatıldı. İçinde gıda ve hijyen malzemeleri bulunan ve 600 afetzede ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanan yardım paketleri, başkent Maputo'dan yola çıkacak gemiye yüklendi. Yaklaşık 500 konteyner kapasiteli yardım gemisi, Mozambik'in Beira şehrine gidecek. Yardım, kara yolu bağlantısı kopmuş afet bölgesine gidecek ilk büyük çaplı yardım olma özelliği taşıyor. Gemi, uluslararası kurum ve kuruluşlar da dahil afet bölgesine yardım götürecek tüm kuruluşların paketlerini de taşıyacak.

Yardımlar pazar günü Beira'ya ulaşacak

Yardım paketlerinin içinde pirinç, un ve yağ gibi dayanıklı gıdaların yanı sıra sabun, mum, su ve temizlik malzemeleri bulunuyor. Geminin, Beira'ya 24 Mart'ta varması planlanıyor.

İdai Kasırgası

Mozambik'in orta kesimlerinde başlayan İdai Kasırgası sonrasında yaşanan felaket sonucu 300 kişinin yaşamını yitirdiği, 100 bin kişinin ise evsiz kaldığı belirtiliyor.  Mozambik Devlet Başkanı Filipe Nyusi, hayatını kaybedenler anısına dün 3 gün ulusal yas ilan etmişti.

Sonraki Haber

Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon’dan TİKA’ya Onur Nişanı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kişinev koordinatörü Selda Özdenoğlu’na Moldova’da ülkeye katkı sunan kişilere verilen üst düzey bir devlet ödülü olan Moldova Cumhuriyeti Onur Nişanı verildi. Resmi gazetede yayınlarak ilan edilen Cumhurbaşkanlığı kararında...