Haberler

07 Aralık 2017

TİKA'dan Moğolistan'da Anne ve Bebek Ölümlerinin Azaltılmasına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Uluslararası Doktorlar Birliği işbirliğinde Moğolistan’ da anne ve bebek ölümlerinin önüne geçilmesi adına önemli bir proje daha hayata geçirildi.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Moğolistan’da birçok alanda önemli projeleri hayata geçiren TİKA, Uluslararası Doktorlar Birliği işbirliğinde Moğolistan’da anne ve bebek ölümlerinin önüne geçilmesi adına önemli bir proje daha hayata geçirdi.

TİKA tarafından Moğolistan nufüsünun yaklaşık olarak yarısının bulunduğu Ulanbator’da yer alan Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezi, Örgöö Doğum Hastanesi, Hüree Doğum Hastanesi ve Amgalan Doğum Hastanesi sağlık personeli ile Bayan-Ölgiy, Bulgan, Uvs, Gobi-Altay, Selenge, Hovd ve Arhangai viyaletlerinden gelen uzman doktor ve hemşirelere yönelik olarak 1 hafta süreyle Ulanbator’da “Bebek Yoğun Bakımı, Bulaşıcı Hastalıklar ile Anne ve Çocuk Ölümü” konulu eğitim programı düzenlendi.

TİKA ve Uluslararası Doktorlar Birliği işbirliğinde düzenlenen programda, katılımcılarla, teorik bilgilerin yanı sıra pratik bilgiler de paylaşıldı. 46 uzman doktor ve hemşirenin katıldığı eğitim programının sonunda yapılan değerlendirme sınavında başarılı bulunan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. 

Sonraki Haber

TİKA Karadağ’da Otizmli Çocukları Unutmadı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Karadağ'ın ikinci büyük şehri konumundaki Niksic şehrinde bulunan Nikşiç Bambi Anaokulu’na Otizm Odası Kurulumu ve Cihaz Desteği Projesi hizmete açıldı. Karadağ’da sivil altyapıların geliştirilmesi konusundaki çalışmalarına devam...