Haberler

28 Ekim 2015

TİKA'dan Kerküklü Türkmen Çiftçilere Destek

TİKA, Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmen çiftçilere tarım ilaçlama aletleri, koyun kırpma makineleri, budama makasları ve süt sağma makineleri dağıttı.

 Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Irak'ın Kerkük kentindeki Türkmen çiftçilere tarım ilaçlama aletleri (pülverizatör), koyun kırpma makineleri, budama makasları ve süt sağma makineleri dağıttı.

TİKA yetkililerinden alınan bilgiye göre sırtta ve traktörde taşınabilen 445 adet tarım ilaçlama aleti, 25 adet koyun kırpma makinesi, 145 budama makası ve 20 süt sağma makinesi Kerküklü çiftçilere dağıtıldı. Türkiye'den getirilen malzemelerin dağıtımı Erbil'deki Türk Kızılayı deposunda gerçekleştirildi. Depodaki tarım aletleri Kerkük'ten gelen çiftçilere teslim edildi. Kalan malzemeler ise Kerkük Ziraat Mühendisleri Derneği​ aracılığıyla diğer çiftçilere teslim edilecek.

TİKA Başkanı Danışmanı Kamil Kolabaş tarım aletlerini teslim töreninde yaptığı konuşmada, "TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam bu projeyi çok önemsiyor. Burada bulunmak istedi fakat yoğunluğundan dolayı gelemedi, selamlarını gönderdi. Bu projenin amacı yardımı alan kardeşlerimizi üretici yapmak ve veren el haline getirmektir. Irak'taki yardımlarımız devam edecek" dedi.

Törene katılan Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam da TİKA'nın bölgeye ve Türkmenlere yönelik desteğini sürdürdüğünü belirterek, "Bu çerçevede bugün de çiftçi kardeşlerimize destek vermek adına tarım aleti ve makinalarından oluşan bir destek setini teslim ediyoruz. Türkiye imkanlar ölçüsünde hem insani yardım hem de kalkınma projesi noktasında Irak halkına destek oluyor. Tüm bu yardımlarda hiçbir şekilde ayrım gözetilmiyor. Bu yardımların herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuşt

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Aydın Maruf ise "Türkiye Cumhuriyeti, TİKA ve Türk Kızılayı yoluyla Irak'ta hiçbir ayrım yapmadan bütün mazlumlara sahip çıkıyor. Türkiye insani yardımda örnek bir devlettir, mazlumların ana vatanıdır. Türkmenler olarak Türkiye'nin yardımlarından dolayı gururlandık. Başta TİKA ve Türk Kızılayı olmak üzere Türkiye'nin tüm yardım kuruluşlarına şükranlarımızı sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Sonraki Haber

Romanya’da 33. Uluslararası Uygulamalı Laparoskopi Kursu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA)  destekleriyle 33.Uluslararası Laparoskopi Kursu Romanya’nın Cluj şehrinde gerçekleştirildi. Faaliyet gösterdiği ülkelerde farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA, uluslararası alanda düzenlenen sempozyumlara da destek vermeye devam ediyor. Bu...