Haberler

20 Eylül 2017

TİKA'dan Filipinler’e Bilgisayar ve Fen Laboratuvarı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Filipinlerin Luzon Adası’nda, Amanah Integrated School Inc.’a Bilgisayar ve Fen Laboratuvarı kuruldu.

TİKA, Filipinler’de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Filipinlerin Luzon Adası’nda, Amanah Integrated School Inc.’a Bilgisayar ve Fen Laboratuvarı kuruldu.

Filipinler’deki kalkınma gündemine uygun olarak geçim kaynaklarının yanı sıra eğitim sektörlerine de öncelik veriliyor. Devlet okullarının yanı sıra özel eğitim veren kuruluşlar ile dini eğitim veren vakıf/dernekler de bu alanda bahse konu ihtiyaçların giderilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştiriyorlar. Söz konusu sivil toplum kuruluşlarından biri olan Amanah Integrated School Inc, yaklaşık 100 yetim öğrenciyi bünyesinde barındırmakta olup, yetimhane ve okul binalarından müteşekkil bir yerleşke içerisinde faaliyetlerini yürütüyor.

Vakıf yürüttüğü çalışmalar aracılığıyla başkent Manila civarında Müslüman kesime yönelik faaliyet gösteren benzeri kuruluşların azlığı bakımından önem arz ediyor. Vakıf ağırlıklı olarak, halen çatışmaların sürdüğü Mindanao Adası’nda yer alan Marawi kenti ve civarından gelen yetim öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

TİKA tarafından kurulan Bilgisayar ve Fen Laboratuvarı’nın açılış törenine Vakıf Müdürü Muhammed Muhammed, TİKA Manila Koordinatörü Yeşim Baktır, TİKA yetkilileri ile yetimhane/okulda görevli yöneticiler, eğiticiler ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Vakıf Müdürü Muhammed, özellikle çatışma bölgesinden gelen çocuklara konaklama ve eğitim hizmetlerinin sunulmasına yönelik faaliyet gösterdiklerini ve TİKA tarafından verilen destekle kurulan bilgisayar ve fen laboratuvarı aracılığıyla, artık Filipinler Eğitim Bakanlığı tarafından da akredite edilebileceklerini söyledi. Vakıf Müdürü Muhammmed, öğrencilere çok daha kaliteli bir eğitim sunabilecekleri için TİKA’ya ve Türkiye’ye minnettar olduklarını ifade etti.

Açılış töreni sırasında çocuklara çeşitli kırtasiye ve gıda dağıtımı da gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

Macaristan'da İki Ulus, Bir Kamera Fotoğraf Sergisi

İstanbul’un Beyoğlu ve Macaristan’ın Pecs şehirlerini tanıtan İki Ulus, Bir Kamera adlı fotoğraf sergisi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın desteği ile Macaristan’da açıldı. TİKA, Macaristan’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda...