Haberler

11 Ağustos 2017

TİKA'dan, Erbil'de 156 Engelliye Tekerlekli Sandalye Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Erbil kentinde, engellilerin hayata kazandırılması kapsamında 156 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye başta olmak üzere bazı ihtiyaç malzemeleri dağıttı.

TİKA, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindeki 156 engelliye tekerlekli sandalye, koltuk değneği ile bazı ihtiyaç malzemeleri yardımında bulundu.

TİKA tarafından, Erbil kentindeki Otizm ve Engelliler Derneği'nde düzenlenen yardım törenine, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş, Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, TİKA Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer,  Erbil Vali Yardımcısı Tahir Abdullah, Erbil Engelliler Derneği Başkanı Mesut Enver, Erbil Vilayet Meclis Başkan Yardımcısı Azad Küreci, Erbil Emniyet Müdürü Halit Abbas ile birçok engelli vatandaş ve yakınları katıldı.

Yardımların dağıtımı sırasında açıklamada bulunan TİKA Başkan Danışmanı Kolabaş, Türkiye'nin Erbil'deki 156 engelli için temin ettiği yardım malzemelerinin sahiplerine verilmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. TİKA'nın yurt dışındaki çalışma prensiplerine değinen Kolabaş, "Din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan nerede bir mazlum ve acı varsa elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz." dedi. Irak'taki yardım faaliyetlerini daha da artırmayı hedeflediklerini dile getiren Kolabaş, bunun için çalışmalara devam ettiklerini ve yardıma muhtaç insanlara ulaşacaklarını söyledi.

Bunun yanında Erbil Başkonsolosu İnam ise, engelli vatandaşların yüzlerini güldürdüğü için TİKA'ya teşekkür ederek, yardımların takdire şayan olduğunu kaydetti. Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve herkes engelli doğabilir veya olabilir diyen İnam, "Dolayısıyla engellilerin hayata kazandırılması konusunda hepimizin üzerine vazifeler düşüyor. Bu nedenle engelliler için yapılan her türlü faaliyet bizlerin açısından çok değerli." diye konuştu.

Erbil Vali Yardımcısı Tahir Abdullah yaptığı konuşmada, öncelikle yapılan bu yardım için T.C. Başkonsolosluğuna ve TİKA’ya teşekkür ederek, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yapılan bu tür etkinlikler ile ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkı sağladığını ifade etti. Doğuştan yürüme engelli Erkan Ali adındaki Erbilli vatandaş ise, TİKA'nın kendisine hediye ettiği elektronik sandalye ile çok mutlu olduğunu ve hayatının bir nebze de olsa kolaylaşacağını belirtti. Konuşmaların ardından tekerlekli sandalyeler sahiplerine teslim edildi. 

Sonraki Haber

Bangladeş’e Sağlık Alanında Destek Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bangladeş Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Dakka’da, Shaheed Suhrawardy Tıp Fakültesi Hastanesine 66 Yataklı Hasta Koğuşu ve Günlük Kemoterapi Ünitesinin Kurulumu Projesini başlattı. Bangladeş Aile ve Sağlık Bakanlığına bağlı Shaheed...