Haberler

14 Eylül 2017

TİKA'dan Çad'da Anne Çocuk Hastanesi'ne Tıbbi Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Çad’ın başkenti Encemine’nin tek kadın doğum hastanesi olan Anne ve Çocuk Hastanesi’ne tıbbi malzeme desteğinde bulunuldu.

TİKA, Orta Afrika ülkesi olan Çad’da Sağlık alanındaki bir projesini daha gerçekleştirdi. Çad, yapılan araştırmalarda ortalama yaşam süresinin erkeklerde 51 ve kadınlarda 49, her 17 doğumda 1 annenin hayatını kaybettiği, doğan çocukların 5 yaşına kadar %20’sinin hayatını kaybettiği bir ülke olma özelliğini taşıyor. TİKA, Çad’ın başkenti Encemine’nin tek kadın doğum hastanesi olan Anne ve Çocuk Hastanesi çalışanlarından 40 yardımcı personele 2016 yılında Anne ve Çocuk Sağlığı ve İlk Yardım’ konularında eğitim programı düzenlemişti.

Bu kapsamda TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu hastaneye yönelik gerçekleştirilen bir diğer projeyle Anne ve Çocuk Hastanesinin acil ihtiyaç duyduğu tek kullanımlık medikal malzemeler Türkiye’den temin edilerek yapılan tören ile hastane yetkililerine teslim edildi. Teslim törenine AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, T.C. Encemine Büyükelçisi Serdar Cengiz, Cumhurbaşkanlığı Uzmanı Fatih Topaktaş, Aile Hekimi Dr. Temel Taşkın, TİKA Encemine Koordinatör Yardımcısı Erhan Vargün ve Anne ve Çocuk Hastanesi yetkilileri katıldı.

Medikal Malzeme teslim töreninde konuşan AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu, “TİKA Türkiye’nin dünyaya uzanan yardım elidir’’ ifadelerinde bulunarak söz konusu projenin açılış töreninde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. T.C. Encemine Büyükelçisi Cengiz’de yaptığı açıklamada, Türkiye’nin her alanda sahip olduğu bilgi birikimini ve deneyimlerini kardeş ülke Çad’a aktarmaya devam edeceğini belirtti.

Teslim töreni, Anne ve Çocuk Hastanesi yetkililerinin TİKA‘nın kendileriyle yaptığı işbirliğinden duydukları memnuniyeti ve Türkiye’ye teşekkürlerini belirtmeleri ile son buldu.

Sonraki Haber

TİKA’dan Afganistan’da 500 Göçmen Aileye İnsani Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyinde bulunan Cevizcan ve Belh Vilayetlerinde yaşanan çatışmalar ve su taşkınından etkilenen 500 mağdur aileye insani yardım desteğinde bulundu. Amu Derya (Ceyhun Nehri)  kenarındaki Belh Vilayeti Şortepe...