Haberler

16 Ekim 2017

TİKA'dan Brezilya'daki Afrika Kökenli Müslümanlara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Brezilya'nın Sao Paulo şehrindeki Afrika kökenli Müslümanların Bilal-i Habeşi Mescidi'ne donanım desteğinde bulundu.

TİKA tarafından yardımların yapılması dolayısıyla düzenlenen tören, gül suyu ikramıyla başladı. Törende konuşan Türkiye’nin Sao Paulo Başkonsolosu Serkan Gedik, mescidin ihtiyaç duyduğu halı, güvenlik ekipmanı ve farklı malzemeleri sağlayan TİKA'ya teşekkür etti. Gedik, mescitte ders alan çocukların eğitimin yanı sıra ihtiyaçlarının karşılanması konusunda her zaman yanlarında olacaklarını kaydetti.

Öte yandan, Bilal-i Habeşi Mescidi yönetimi ve Sao Paulo Hayırsever Müslüman Toplumu Derneğince TİKA Temsilcisi ve Başkonsolosa teşekkür plaketi verildi. Latin Amerika’da İslamı Yaygınlaştırma Derneği (CDIAL) Başkanı Ahmad Ali Saifi yeryüzündeki tüm Müslümanlara yardım ulaştıran Türkiye için her zaman dua ettiklerini söyleyerek, Brezilya’da bulunan mescide yardımlarından dolayı Türk halkına müteşekkir olduklarını ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için dua okunmasının ardından, TİKA’nın Türkiye’de hazırlatarak getirdiği mevlit şekerleri dağıtıldı.

Sonraki Haber

Batum İzciler Kulübü’ne Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gürcistan’da Batum İzciler Kulübü’ne donanım desteğinde bulunuldu. Dünya genelinde Dünya İzciler Kulübüne 31 milyona yakın insan katılıyor. Gürcistan İzciler Kulübü 1994 yılından bu yana herhangi bir siyasi...