Haberler

14 Aralık 2017

TİKA Cezayir II Üniversitesi’nde Dil Laboratuvarı Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Cezayir II Üniversitesi Dil Bilimi Fakültesi’ne dil laboratuvarı kurulumu gerçekleştirildi.

TİKA tarafından gerçekleştirilen projenin açılışı, Cezayir II. Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatiha Zerdaoui, Türkiye Cezayir Büyükelçisi Mehmet Poroy, Cezayir Milli Arşivleri Genel Müdürü Prof. Dr. Abdelmadjid Chikhi ve TİKA Cezayir Koordinatörlüğü yetkilileri tarafından; Cezayir II Üniversitesi personeli ve öğrencilerinin katılımlarıyla yapıldı.

Cezayir II Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatiha Zerdaoui, açılış töreninde yaptığı konuşmada verilen destekten dolayı TİKA’ya teşekkür etti. Cezayir II Üniversitesi Dil Bilimi Fakültesi’nde bulunan, Cezayirli öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Türk Dili ve Edebiyatı, Rusça, Almanca ve İspanyolca dil bölümlerinde bir ilk olacak olan 20 kişilik dil laboratuvarı, başta Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü olmak üzere diğer dil bölümlerine de hizmet verecek ve öğrencilerin pratik yapabilmelerine olanak sağlamak suretiyle dil öğrenimini kolaylaştıracak.

TİKA daha önce de Türk Dili ve Edebiyatı (Türkoloji) Bölümü kurulması kapsamında, 3 sınıf ve bir kütüphanenin tadilat ve donanımını gerçekleştirmişti.

Sonraki Haber

Doğu Makedonya Meyveciliğinin Geliştirilmesi Projesi İle Nar Yetiştiriciliğine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Doğu Makedonya Meyveciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Türkiye’den temin edilen Hicaz nar fidanları düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı. Makedonya’nın güney doğusunda yer alan ve ılıman (Akdeniz) iklime sahip Valandova, Doyran...