Haberler

10 Aralık 2014

TİKA Bosna Hersek Vakıf Arazilerinde Ceviz Ağacı Dikiyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Bosna Hersek Vakıflar Müdürlüğü işbirliğinde vakıf arazilerinin sürdürülebilirliği ve üretimin sağlanması için Kakanj bölgesinde Ceviz Ağacı Dikimi projesini başlattı.

Bosna Hersek’te Osmanlı Devleti zamanından kalma bir gelenekle günümüzde de devam ettirilen vakıf sistemi, Eski Yugoslavya döneminde yapılan tahribatlar sonrasında büyük bir sekteye uğramıştı. Yüzde 95 oranında arazilerini kaybeden Bosna Hersek Vakıflar Genel Müdürlüğü, Bosna Hersek İslam Birliği ile işbirliği içerisinde kaybedilen arazilerin geri alınması için mücadele veriyor.

Bu kapsamda elde bulunan vakıf arazilerinin sürdürülebilirliğini sağlamak, istihdam yaratmak ve ekonomik açıdan güçlendirmek adına TİKA’nın sağladığı destekle kısıtlı gelir kaynaklarına sahip Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü ve bölge İslam Birliği’ni ayakta tutacak ceviz fidanları ekimi projesi gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen proje kapsamında sadece kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen ve proje uygulama konusunda çok büyük sıkıntılar içerisinde olan Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İslam Birliği, kendi maddi olanaklarına sahip olacak ve yıllardır gerçekleştirmeyi planladıkları projelerin hayata geçirilmesini sağlayacak. Proje dahilinde Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait arazilerde 2-3 sene gibi bir sürede meyve vermeye başlayacak olan 400 adet ceviz fidanı ekildi. Bununla birlikte koruyucu madde, ilaç, organik gübre, sulama sistemi ve gerekli diğer ekipmanların da temini yapıldı.

Bosna Hersek’te var olan yapıyı koruma adına öncü kuruluşların başında gelen Vakıflar Genel Müdürlüğü ve İslam Birliği bu proje sayesinde Bosna Hersek ‘in gelişmesine önemli katkılar sağlayacak projelere imza atacak.

Sonraki Haber

Bangladeş'te Mustafa Kemal Atatürk Lisan Dershanesi'ne Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Bangladeş’in başkenti Dakka’da bulunan Mustafa Kemal Atatürk Lisan Dershanesi’nin donanımı gerçekleştirildi. Bangladesh University of Professionals bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkçe eğitimin yanısıra Türk kültürünün de tanıtımında büyük rol...