Haberler

05 Temmuz 2013

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve Beraberindeki Heyet Karadağ ve Arnavutluk'ta İncelemelerde Bulundu

Çeşitli temaslarda bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Balkanlar’da bulunan TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet Karadağ ve Arnavutluk’ta incelemeler yaptı.

Balkanlar’da çeşitli temaslarda ve açılışlarda bulunan TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’a, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Ali Maskan, TİKA İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Gökçen Kalkan ve TİKA yetkilileri eşlik etti. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet Sırbistan’ın ardından TİKA Karadağ Program Koordinasyon Ofisini ziyaret etti. Ziyaret programı çerçevesinde TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet, Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç ile Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Ef. Feyziçile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde Türkiye’nin Karadağ’a yönelik yaptığı faaliyetler ele alındı.

Heyet, Karadağ Programı kapsamında 2012-2013 yılı Faaliyetlerinin anlatıldığı sunumun ardından Karadağ’ın Bar şehrinde yapımı devam eden Bar İslam Kültür Merkezi inşaatını ziyaret etti. Eylül 2013’de yapımı tamamlanacak olan Bar İslam Kültür Merkezi’nin Balkanların en büyük Kültür Merkezi olması planlanıyor. Stari Bar şehrindeki Osmanlı mirası niteliği taşıyan yerlerin ziyaretinin ardından, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet tadilatı ve donanımı yapılan Ulcinj şehrine bağlı Gornje Klezna camisini ziyaret etti. Heyet Karadağ’daki temaslarını tamamlayarak Arnavutluk’a geçti. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet, Arnavutluk’ta, TİKA projelerini inceledi. Heyet Arnavutluk’ta ilk olarak İşkodra’da bulunan Sheh Shamia Okulu’nu ziyaret ederek, okul yetkililerinden eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet daha sonra Kruja Murad Bey Camii ve Preze Kale Camii’yi ziyaret etti. Heyet burada TİKA tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarını inceledi. Heyet daha sonra, bin 200 m yüksekliğindeki Kruja Dağı’nda bulunan Sarı Saltık Türbesi’ni ziyaret etti.

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet TİKA Tiran Program Koordinasyon Ofisi’ni ziyaret ederek TİKA tarafından Arnavutluk’ta gerçekleştirilen ve gerçekleştirilmesi öngörülen projeler hakkında bilgi aldı. Heyet, Arnavutluk’taki faaliyetlere ilişkin izlenimlerini paylaştı ve bazı değerlendirmelerde bulundu.

Programın sonunda, heyet TİKA tarafından Elbasan kentinde restorasyonu devam eden Elbasan Nazire Cami’yi ziyaret ederek Makedonya’ya hareket etti.

Sonraki Haber

Karadağ'da Sağlık Alt Yapısının İyileştirilmesine Devam Ediliyor

Karadağ’da sağlık altyapısının iyileştirilmesine yönelik Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Karadağ’ın Bar Belediyesine bağlı Ostros Beldesindeki Ostros Sağlık Ocağı’nın onarımı ve tıbbiekipman donanımı gerçekleştirildi. Sağlık sektörünün altyapı ve ekipman ihtiyacının...