Haberler

24 Şubat 2012

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve Beraberindeki Heyet Gagauz Türklerine Yönelik Projeleri Yerinde İnceliyor

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve Beraberindeki Heyet Gagauz Türklerine Yönelik Projeleri Yerinde İnceliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyet 22 Şubat 2012 tarihinde Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesine yönelik projelerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Moldova Cumhuriyeti’ne gitti.

23 Şubat 2012 günü TİKA heyeti, Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi’nin başkenti Komrat’ta çalışmalarına başladı. Bu doğrultuda TİKA Başkanı Serdar Çam, T.C. Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal, TİKA Kişinev Program Koordinatörü Atilla Cem Karamollaoğlu, Koordinatör Yardımcısı Tarık Mete ve beraberlerindeki heyet Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Halk Meclisi Başkanı Anna Harlamenko, Başkan Yardımcısı Demyan Karaseni ve Meclis Üyeleriyle görüştü. Yetkililer daha sonra Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal’ı ziyaret etti. Gerçekleştirilen görüşmelerde sağlık ve tarım projeleri gündeme geldi. Anna Harlamenko ve Mihail Formuzal, TİKA’ya Gagavuz Türkleri için gerçekleştirdiği projelerden dolayı teşekkür etti.

TİKA Tarafından Kurulan Atatürk Kütüphanesi

Heyet Komrat’ta bulunan ve TİKA tarafından kurulan Atatürk Kütüphanesini ziyaret etti. Kütüphanedeki resim sergisini gezen TİKA Başkanı ve T.C. Kişinev Büyükelçisi anı defterine duygu ve düşüncülerini yazdı.

Komrat Şehrinde Bulunan Huzurevine TİKA’dan Destek

TİKA Başkanı Serdar Çam daha sonra Komrat’ta bulunan huzurevini ziyaret etti. 1972 yılında kurulan ve o tarihten bu yana ciddi bir onarım görmemiş olan binanın ihtiyacı karşılayamadığını söyleyen yetkililer, TİKA’dan destek istedi. Yaşlı ve engellilere fiziksel şartlar nedeniyle sağlıklı bir ortam sunulamadığı belirtilen binada, kış aylardında yaşanan ısınma sorunu çalışanları ve huzurevi sakinlerini olumsuz etkiliyor. Ayrıca talep olmasına rağmen huzurevi kapasitesini arttıramıyor. 2012 yılı içerisinde TİKA tarafından Komrat şehrinde bulunan huzurevinin tadilatı ve tefrişat projesinin başlatılması öngörülüyor.

TİKA Başkanı 24 Şubat 2012 günü Moldova Cumhuriyeti Dışişleri ve Entegrasyon Bakan Yardımcısı Andrei Popov ile görüştü.

Sonraki Haber

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TİKA Astana Program Koordinasyon Ofisini Ziyaret Etti

Kazakistan’ın başkenti Astana’nın “2012 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti” olması dolayısıyla yapılan açılışa ve Türk Dünyası Kültür Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Astana’ya gitti. Bakan Günay, Kazakistan programı doğrultusunda 25 Şubat 2012 günü Türk İşbirliği ve...