Haberler

28 Aralık 2011

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam Almanya Federal Cumhuriyeti Baden Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney ile Görüştü

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam Almanya Federal Cumhuriyeti Baden Württemberg Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney ile Görüştü

Almanya Federal Cumhuriyeti Baden Württember Eyaleti Uyum Bakanı Bilkay Öney, ülkemizdeki resmi ziyaretleri doğrultusunda AB Bakanı Egemen Bağış’ın ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından kabul edildi. Öney, görüşmelerinde, Türkiye-Almanya arasında uyum çalışmaları dolayısıyla ülkemizde bulunduğunu ifade etti.

Türk asıllı bakan daha sonra TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam’ın onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı üst düzey yetkililerinin de bulunduğu yemekte Türkiye-Almanya ilişkileri ve Almanya’daki Türk asıllı göçmenlerin durumu konuşuldu.

Bilkay Öney Kimdir?

23 Haziran 1970 tarihinde Malatya’da dodur. Türk kökenli ve Yeşiller Partisi’nin (SPD) eski üyesi bir Alman politikacı. Baden-Württemberg Eyaleti’nin Almanya Sosyal Demokrat Partisi’nin Uyum Bakanı.

TU Berlin işletmecilik ve medya Bölümü’nden mezun oldu. Öney sonra bir banka memuru olarak çalışmış ve daha sonra devlete ait olan Türk televizyonu TRT’de çalışmaya başladı. 17 yaşına kadar spiker ve editör asistanı olarak görev aldı. Eylül 2006’da Temsilciler Berlin House’a seçildi. Bu arada Kreuzberg eğitim çalışmasının (BWK) sözcüsü oldu. Bilkay Öney, gençliğinde Alman İzciler Derneği üyesiydi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Türkmenistan Cumhuriyeti'nde Hizmet Sektörü Çalışanlarına Eğitim

Türkmenistan Ticaret ve Dış Ekonomik İlişkiler Bakanlığı’nın hizmet sektöründe profesyonelleşme ve kalite yönetimi ihtiyacı talebini iletmesi üzerine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, hizmet sektöründe çalışmakta olan garsonlar...