Haberler

07 Eylül 2017

TİKA Babil’de Özel İhtiyaç Sahiplerine Destek Üniteleri Yardımında Bulundu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Irak’ın Babil Vilayetinde “Babil Özel İhtiyaç Sahipleri Dost Derneği” aracılığı ile 458 engelli vatandaşa destek üniteleri dağıtıldı.

TİKA, Irak’ta gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Irak’ın Babil Vilayetinde “Babil Özel İhtiyaç Sahipleri Dost Derneği” aracılığı ile 458 engelli vatandaşa destek üniteleri dağıtıldı. Ünitelerin teslim törenine T.C. Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Babil Vilayet Meclisi Başkanı Raad Hamza Al-Cuburi, TİKA Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer,  Dernek yetkilileri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Törende açıklamada bulunan T.C. Bağdat Büyükelçisi Yıldız, Irak ve Türkiye arasındaki tarih ve kültür alanındaki bir çok ortak noktamız olması kapsamında Babil’de TİKA aracılığı ile böyle bir proje gerçekleştirilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Törende daha sonra söz alan Babil Vilayet Meclis Başkanı Al-Cuburi,  Irak’ta ortalam % 7 oranında engelli vatandaş bulunduğunu, bugün burada sadece engelli vatandaşlara yönelik destek üniteleri olmadığını, aynı zamanda, DAEŞ saldırıları sonucu gazi olan yaralılarada destek üniteleri dağıtımı olduğunu ifade ederek, TİKA aracılığı ile Türkiye Cumhuriyeti tarafından yapılan bu yardıma çok teşekkür ettiğini ifade etti.

TİKA Bağdat Program Koordinatörü Cüneyt Esmer ise, TİKA’nın uzun süredir dost ve kardeş Irak’ta insani ve kalkınma yardımlarını yürüttüğünü belirterek, kadim Babil şehrinde TİKA tarafında uygulanan ilk proje olması sebebiyle bugün ayrı bir heyecan ve gurur duyduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından TİKA tarafından temin edilen destek üniteleri ve diğer malzemeler olmak üzere, toplam 458 engelli ve yaralılar için ihtiyaç malzemeleri sahiplerine dağıtıldı. 

Sonraki Haber

TİKA’dan Kolombiya’ya İstanbul Adlı Bot Ambulans Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Kolombiya’nın kuzey bölgesinde yer alan ve sağlık merkezlerine yalnızca nehir taşımacılığı ile ulaşılabilen Bojaya kasabasına İstanbul adı verilen bot ambulans desteğinde bulunuldu. Kolombiya’nın kuzeyinde Choco Eyaleti’ne bağlı Bojaya kasabası,...