Haberler

22 Mayıs 2012

TİKA, Azerbaycan Yerel Medya Mensuplarını Türkiye'deki Meslektaşları ile Buluşturmaya Devam Ediyor

Azerbaycan-Türkiye Medya İlişkileri başlığı altında iki ülke arasındaki ilişkilerini incelemek ve Azerbaycan’da faaliyet gösteren yerel medya mensuplarının mesleki gelişmelerine yardımcı olmak amacıyla 24-28 Haziran 2011 tarihleri arasında Azerbaycan Cumhuriyeti’nde bulunan beş gölgeden toplam 15 medya mensubunun katılımıyla ülkemize çalışma ziyareti gerçekleştirildi. İstanbul ve Ankara’yı kapsayan programda iki ülke arasında medya alanında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldı, ülkemizdeki medya çalışmalarının yerinde incelendi.

Ülkelerimiz arası medya ilişkilerinin güçlendirilmesini sağlamak amacıyla bu yıl ikincisi gerçekleştirilen program doğrultusunda Azerbaycan’ın 9 bölgesinden (Bakü, Gence, Ağdaş, Ağstafa, Şeki, Quba, Lenkeran, Masallı, Lerik) çoğunluğu genel yayın yönetmeninden oluşan ve Azerbaycan Matbuat Şurası Genel Sekreteri Sn. Rahim Hüseynzade ve beraberindeki 12 medya mensubu Ankara, Konya ve İstanbul’da mahalli ve ulusal basın kuruluşlarında çalışan meslektaşları ile bir araya geldi.

Türkiye’ye hareket öncesi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Bakü Program Koordinasyon Ofisini ziyaret eden heyet üyelerine Başkanlığımızın Azerbaycan’da gerçekleştirmiş olduğu proje ve faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Azerbaycan Matbuat Şurası, Başkanlığımız ve Türkiye Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Medialog Platformu Azerbaycan Temsilciliği işbirliğinde gerçekleştirilen program kapsamında Heyet, TBMM Parlamentolararası Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Sn. Prof. Dr. Necdet Ünüvar’ı, TİKA Başkan Yardımcısı M. Süreyya Er’i, Basın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nü ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ni ziyaret etti. Ayrıca, çalışma ziyareti kapsamında bir araya gelinen Konya ve Kanaltürk Televizyonları ile Zaman ve Bugün Gazeteleri’nde çalışan meslektaşları ile Azerbaycan medya çalışanları arasında ülkelerimiz arası medya ilişkilerinin genelde ulusal özelde ise yerel medya organları düzeyinde yoğun olarak tartışıldığı görüşmeler sonucunda söz konusu ziyaretlerin karşılıklı olarak sıklaştırılmasının gerekliliğine dikkat çekildi.

Azeri basın mensupları ülkemizde tarihi ve kültürel mekânları ziyaret etti. Birçoğu Türkiye’de ilk defa bulunan basın mensupları ülkemiz ile ilgili görüş ve düşüncelerinin daha önce basın ve yayın organları aracılığı ile duyduklarından ve gördüklerinden çok farklı olduğunu ifade etti.

Medya mensuplarının çalışma ziyareti Azerbaycan basın-yayın organlarında yer ald

Sonraki Haber

Gazze'de 340 Okul TİKA ile Temiz Suya Kavuştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Gazze genelinde 10 adet tuzdan arındırma ünitesi kuruldu. Arıtma üniteleri ile Gazze’deki halkının en önemli sorunlarından olan temiz su ihtiyacına önemli bir katkı sağlandı. Tuzlu suyun TİKA...