Haberler

27 Eylül 2017

TİKA Azerbaycan’da Genç İzcileri Desteklemeye Devam Ediyor

İstanbul Ümraniye Kent Ormanı İzcilik Kampı’nda düzenlenen Teorik ve Uygulamalı İzcilik Eğitimlerine Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın destekleriyle 50 Azerbaycanlı izcinin katılımı sağlandı.

TİKA, Azerbaycan’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Azerbaycan’da farklı sektörlerde önemli projelere imza TİKA’nın destekleri ile İstanbul Ümraniye Kent Ormanı İzcilik Kampı’nda düzenlenen Teorik ve Uygulamalı İzcilik Eğitimlerine 50 Azerbaycanlı izcinin katılımı sağlandı. İstanbul Ümraniye Kent Ormanı İzcilik Kampında düzenlenen etkinliklere katılan 11-16 yaş arası 25 Azerbaycanlı izciye at binme, okçuluk, ebru, paintball, badminton, dağcılık, bisiklet, yüzme vb. eğitimleri, 18 yaş üstü izcilere ise liderlik eğitimleri verildi.

Azerbaycan’da izciliğin daha geniş kitlelere ulaştırılması, izcilik faaliyeti olmayan bölgelerde izciliğin başlatılması ve izcilik faaliyeti yürütebilecek izci liderlerinin yetiştirilmesini amaçlayan “Liderlik Eğitim Kursu” Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen tecrübeli izciler tarafından verildi. Türkiye İzcilik Federasyonu ve Azerbaycan İzcilik Federasyonu organizasyonunda düzenlenen “Dış Türkler ve Akraba Topluluklar İzci Kampı”nda, Türk dilli Ülkelerden katılan izciler eğitimlerin yanı sıra Türk dünyasının farklı kültürleri ile tanışma fırsatı buldular.

Kampın son gününde düzenlenen etkinlikte, eğitimi başarıyla bitiren izcilere sertifikalar verildi. Teorik ve Uygulamalı İzcilik kampına katılan Azerbaycanlı izciler daha sonra Sultan Ahmet Camii, Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı, Minyatür Müzesi, Panorama 1453 Tarih Müzesi ve İstanbul'un diğer tarihi yerlerini ziyaret ettiler.

Sonraki Haber

Ukrayna’da Harkiv Mali Enstitüsü’ne Bilgisayar Sınıfı Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ukrayna’nın önemli eğitim ve bilim merkezi olarak bilinen Harkiv şehrinde Harkiv Mali Enstitüsü’nde iki bilgisayar sınıfı hizmete açıldı. TİKA, Ukrayna’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu...