Haberler

28 Eylül 2012

TİKA Arnavutluk'un İlk Resmi Turizm Tanıtım ve Danışma Ofisini Kurdu

Dummy Image
TİKA, Tiran Uluslararası Havalimanı’nın dış hatlar terminalinde kurduğu Turizm Tanıtım ve Danışma Ofisi ile Arnavutluk’ta bir “ilk” daha gerçekleştirilmiş oldu.

Arnavutluk Turizmine Önemli Destek

Yılda yaklaşık 1.500.000 kişiyi ağırlayan Tiran Uluslararası Havalimanı’nda modern iletişim cihazlarıyla ziyaretçilere Arnavutluk hakkında tanıtım, bilgilendirme, yönlendirme hizmeti sağlayacak tanıtım ofisi Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm ve Kültür Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştiren proje kapsamında TİKA tarafından kuruldu.
Arnavutluk için ‘bir ilk’ olan bu projeyle, Arnavutluk’a gelen turistler interaktif olarak ülke hakkında bilgi edinebilecekler. Kolayca kullanılabilen dokunmatik ekranlarla ülkenin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri hakkında bilgi alabilecekler. Ziyaretçiler için hazırlanmış İngilizce ve Almanca kitapçık ve broşürlerin de ücretsiz olarak verildiği ofiste turizm danışmanlığı hizmeti de verilebilecek.

Projenin açılış töreni Türkiye Cumhuriyeti Tiran Büyükelçisi Hasan S. AŞAN, Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Aldo BUMÇİ, İstanbul Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila AYDINER, TİKA Tiran Program Koordinasyon Ofisi yetkilileri ile çok sayıda üst düzey bürokrat ve medya temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirildi.

“TİKA Projeleriyle Marka Haline Geldi”

Arnavutluk medyası tarafından yoğun bir ilgiyle takip edilen açılış töreninde bir konuşma yapan T.C. Tiran Büyükelçisi Hasan S. AŞAN, iki ülke arasındaki ilişkilerin başta siyasi, ekonomik, askeri olmak üzere bütün alanlarda karşılıklı bir anlayış ve işbirliği halinde yürütüldüğünü; Arnavutluk’un birçok alanında olduğu gibi turizm alanında da belirli reformlar gerçekleştirdiğini ve bu reformlara Arnavutluk’ta yaptığı başarılı projelerden dolayı bir marka haline gelmiş olan TİKA vasıtasıyla destek sağlanmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Açılış töreninde konuşma yapan Arnavutluk Cumhuriyeti Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Aldo BUMÇİ ise, gerçekleştirilen bu proje ile Bakanlığına ait ilk tanıtım ve danışma ofisinin kurulmasının TİKA’nın turizm alanında ihtiyaç duyulan önemli bir eksikliği tamamlamış olduğunu ifade etti. Sn. Bakan BUMÇİ, Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TİKA arasındaki mevcut işbirliğinin devam etmesini arzu ettiklerini belirtti
Açılış töreni birçok Arnavutlukluk Resmi Televizyonu RTSH başta olmak üzere pek çok medya kuruluşu ve Türkiye’nin resmi kanalı TRT, TRTHABER ve Rumeli TV tarafından takip edildi.

Sonraki Haber

Yüzlerce Yıllık Gelenek TİKA ile Yeniden Hayat Buldu

Balkanlar’da unutulmaya başlayan ahiliğin yeniden hatırlanması ve kültürel hafızanın canlandırılaması için Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da “Balkanlar’da Sosyal Barışın İnşasında Ahilik’in Rolü” konulu konferans düzenlendi. Konferansın ardından tarihi başçarşı’da halkın katılımıyla ahi gelenekleri temsili olarak yeniden...