Haberler

23 Ekim 2011

TİKA Ambulansları Kara Kıtada Hayat Kurtarıyor

Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından Somali’ye gönderilen ambulanslar, başkent Mogadişu sokaklarında dolaşmaya başladı. Açlık ve kuraklık nedeniyle köylerden merkezdeki kamplara gelen Somalililerin birçoğu hayatlarında ilk kez ambulansla tanıştı. Üzerinde “Türk Halkından Somali Halkına” yazan ambulanslar şimdiden kara kıtada hayat kurtarmaya başladı.

Sağlık Bakanlığı Somali Çadır Hastanesi Başhekimi Dr. Cemal Bulut, yaptığı açıklamadan ‘ambulanslardan yedi tanesinin TİKA tarafından bölgeye gönderildiğini’ bildirdi. Ambulansların Somali halkına hibe edileceğini ifade eden Bulut, “Ambulansların gelmesiyle bölgede hasta nakillerine başladık” diye konuştu.

Üzerinde TİKA yazılı ambulanslar Mogadişu sokaklarında sağlık kadar güven dağıtmaya devam ederken; ‘mutluluk’ hayatında ilk kez bir ambulansla karşılaşan insanların gözlerinden okunuyor.

Somali’de çok az sayıda ambulansın olduğu ve araçların teknik açıdan yetersiz kaldığı bir zamanda bölgenin imdadına yetişen Türkiye, yeni ve tam donanımlı ambulanslarla bölgede hayat kurtarıyor.

TİKA yazılı ambulansları, kent merkezinden her gün geçen yüzlerce Somalili hayranlıkla ve heyecanla izliyor.
 

Sonraki Haber

Türk Doktorlar Uganda'da Şifa Dağıtıyor

Türkiye’nin diğer ülkelerle gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım faaliyetlerinde hiçbir mükerrerlik olmaması için koordinatörlük görevini başarı ile yürüten Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA), Somali’den Uganda’ya, Cibuti’den Kenya’ya kadar Doğu Afrika kıtasında hayatı ve...