Haberler

01 Eylül 2012

TİKA Afrika'da İz Bırakan Çalışmalar Yapıyor

Ülkemizin 2005 yılını Afrika Açılım Yılı ilan etmesinin ardından Türkiye-Afrika ilişkileri ivme kazandı. Hükümetin, kurumların ve kuruluşların çalışmaları kıtada Türk imajı oluşmasını sağladı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), kıta ile yaklaşık 1000 yıllık geçmişimizin üzerine iz bırakan çalışmalar inşa ediyor. Coğrafyanın unutulmuş ülkelerine yardım elini uzatmaya devam ediyor.

TİKA tarafından Kenya’nın kıyı eyaleti olan Lamu Şehri bölgesinde yaşayan ve yaklaşık 500 aileden oluşan 3.000 nüfusa sahip Müslüman Boni Kabilesi mensuplarına gıda yardımı yapıldı. Bölgede son üç yıldır sürmekte olan kuraklık nedeniyle oldukça sıkıntılı günler yaşayan kabile mensuplarına, yağmur sezonuna kadar yetecek şekilde temel besin ihtiyaçlarını karşılayacak besin malzemeleri dağıtıldı.
Mombasa Şehri Kadılığı ile işbirliğinde gerçekleştirilen proje bölge insanları tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Mombasa Şehri Valiliği ve Kadılığı yetkilileri yaptıkları açıklamada, kabilenin Somali sınırına yakın bir bölgede yaşadığını, birçok batılı yardım teşkilatının ve misyoner kuruluşunun bölge halkına yardım sağlamaya çalıştığını, bu defa yardımın Müslüman bir ülke olan Türkiye tarafından sağlanmasının oldukça önemli olduğunu söyledi. Yetkililer, Müslüman Boni kabilesi mensuplarının Türkiye’nin çalışmalarından memnun olduğunu da vurguladı.

Sonraki Haber

Başbakan Erdoğan Saraybosna'da TİKA'nın Faaliyetlerinin Toplu Açılışını Yaptı

Azerbaycan, Ukrayna ve Bosna Hersek’i kapsayan yurtdışı seyahatlerinin son durağı olan Bosna Hersek’te bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Saraybosna Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç ve ofis çalışanlarının organize...