Haberler

12 Haziran 2013

TİKA Afrika'da Faaliyetlerine Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Swaziland Krallığı’na temiz içme suyuna ulaşım programı kapsamında su kuyuları açılması için ekipman temini ve Lesotho Krallığı’na ise 145 tonluk gıda yardımı yapılarak söz konusu ülkelerde ilk projeler gerçekleştirildi.

Swaziland Krallığı’nda okul ve klinik bahçelerinde açılması planlanan 5 adet su kuyusu için gerekli olan tüm inşaat malzemeleri TİKA tarafından temin edildi. Temin edilen malzemeler törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, Swaziland Tabii Kaynaklar Bakanlığına vekalet eden Çalışma Bakanı V. Patrick M. Momba, Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Stephan T. Mosa ve Swaziland Fahri Konsolosu İsmail Ölmez katıldı. Swaziland Tabii Kaynaklar Bakanlığına vekalet eden Çalışma Bakanı Momba, törende yaptığı konuşmada yapılan yardımlardan dolayı Türkiye’ye teşekkürlerini sundu.

Malzemeler Swaziland Krallığı Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Su İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi. Bu kapsamda Su İşleri Müdürlüğü kendi bünyesinde bulunan Su Sondaj Makineleri ve personeli ile ilkokul ve klinik bahçelerinde olmak üzere 5 adet su kuyusunun açılacağını ifade etti.

Lesotho Krallığı’na gıda yardımı

TİKA tarafından Lesotho Krallığı’na 145 ton un hibe edildi. Söz konusu gıda yardımı Lesotho Krallığı Başbakanlığına bağlı Food and Management Unit birimi aracılığı ile gerçekleştirildi.

Hibe edilen 145 ton un düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Lesotho Krallığı Başbakanlık Müsteşarı Mr. Samuel Rapapa ve Lesotho Krallığı Food and Management Unit yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Başbakanlık Müsteşarı Rapapa, yapılan yardımlardan dolayı TİKA ve Türkiye’ye teşekkürlerini sundu. Başbakanlık Müsteşarı Rapapa, ayrıca 2020 Expo Türkiye’nin adaylığına ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi adaylığına olumlu yönde destek vereceklerini de kaydetti. Başbakanlık Müsteşarı Rapapa, yapılan gıda yardımlarının, 5 yaş altı kreşlere, HIV Merkezlerine, Özürlüler Merkezlerine, Çocuk emziren annelere dağıtacaklarını söyledi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Azerbaycan Merkez Bankası Heyetine Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Azerbaycan Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın personeline yönelik olarak 2011 yılından bu yana eğitim tecrübe paylaşımı programları düzenleniyor. Bu kapsamda 2013 yılı içerisinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla toplam...