Haberler

28 Haziran 2013

TİKA, Afganistan'daki İdari ve Sivil Altyapıların Geliştirilmesine Destek Vermeye Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Afganistan’daki idari ve sivil altyapıların geliştirilmesi ve desteklenmesine yönelik Vardak İli Meydan Şehir İl Hastanesi BHC Klinik binası inşaatı ve tefrişatı ile Vardak Vilayeti Behsut-2 İlçesi Marak BHC Kliniği doktorlarına hizmet verecek lojman binası ve müştemilatı tamamlanarak hizmete açıldı.

Vardak İli Meydan Şehir İl Hastanesi BHC Klinik binası inşaatı ve tefrişatı ile TİKA tarafından 2011 yılında inşa edilen Vardak Vilayeti Behsut-2 İlçesi Marak BHC Kliniği doktorlarına hizmet verecek lojman binası ve müştemilatı tamamlanarak resmi törenle Vardak İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edildi.  Açılış törenine Vardak Valisi Vekili Vardak İl Kırsal Geliştirme Başkanı Jan Mohammad Hemetcu, TİKA yetkilileri, Vardak İl İmar Ekibi Sivil Koordinatörü Muzaffar Yüksel ve Vardak Valiliği birim amirleri katıldı.

TİKA’nın Afganistan’daki proje ve faaliyetleri arasında ilk sıralarda yer alan Başkent Kabil’e 60 km mesafede 555 bin 600 nüfuslu Vardak’ta, TİKA tarafından 2005-2013 yılları arasında, eğitim, sağlık, su ve sanitasyon, idari ve sivil altyapılar, ulaştırma ve depolama, tarım ve hayvancılık sektörlerinin geliştirilmesine yönelik 120 proje ve faaliyet gerçekleştirildi.

Sağlık Altyapılarının Geliştirilmesi Projeleri kapsamında ise 11 klinik, 2 hastane tadilatı, 5 kliniğe 5 adet lojman yapımı, 1 ambulans alımı ve inşa edilen kliniklere tıbbi donanım ve mobilya tefrişatları ile sağlık hizmetine ulaşmak için kilometrelerce yol gitmek zorunda olan yaklaşık 100 bin kişiye yerinde sağlık hizmeti sağlandı.

Sonraki Haber

TİKA, Sağlık Alanında Faaliyetlerine Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Türkiye’nin sağlık sektöründeki tecrübelerini paylaşmak amacıyla gerçekleştirdiği eğitim programlarıyla 26 ülkeden bin 419 doktora uzmanlık eğitimi verdi. TİKA tarafından sağlık alanında gerçekleştirilen projeler kapsamında, 26 ülkeden bin 419 doktora uzmanlık eğitimi verildi....