Haberler

31 Temmuz 2018

TİKA Afganistan'da Mevlâna Araştırma Merkezi Açtı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan'ın Pervan vilayetinde Mevlana Araştırma Merkezi kuruldu.

Pervan Üniversitesi’nde kurulan araştırma merkezinin açılış törenine Pervan Valisi Fazluddin Ayyar, TİKA Kabil Koordinatörü Mustafa Bütün, T.C. Kabil Büyükelçiliği Eğitim Ataşesi Atakan Doğan, Yunus Emre Enstitüsü Kabil Müdürü Abdullah Yeğin, Pervan Üniversitesi Rektörü Gulam Davut Baha, öğretim görevlileri ve medya mensupları katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Pervan Üniversitesi Rektörü Baha, Mevlana Celaleddin'in iki ülkenin ortak değeri olduğunu, bu nedenle bu merkezin adının da Mevlana Araştırma Merkezi konulduğunu söyledi. Bu merkezin öğrenciler için büyük bir fırsat olacağını ifade eden Baha, öğrencilerin bu merkezde rahatlıkla birçok alanda araştırma yapabileceğini belirtti.

Pervan Valisi Ayyar, Türkiye'nin Afganistan'a ve halkına ayrı bir önem verdiğini vurgulayarak, karşılıksız destek verdiğinin altını çizdi. Afganistan’da Türk iş adamları için büyük fırsatlar olduğunu dile getiren Ayyar, Türklere her türlü destek vermeye hazır olduklarını aktardı.

TİKA Kabil Koordinatörü Bütün, Türkiye'nin TİKA aracılığıyla 2004'ten bu yana Afganistan genelinde bin 56 projeyi hayata geçirdiğine vurgu yaptı. Bütün sözlerine, “TİKA dünya genelinde 59 ülkede 61 ofisle faaliyetlerini yürütmektedir. Kabil, Mezar-ı Şerif ve Herat’ta olmak üzere 3 ofisimizin bulunduğu ülke sadece Afganistan’dı ki bu da bizim Afgan kardeşlerimize ne kadar önem verdiğimizin bir ifadesidir.” diye ekledi.

Sonraki Haber

TİKA'nın Genç Gönüllüleri Ürdün'de

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) koordinasyonunda, Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı (AA) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) iş birliğinde düzenlenen "2018 Tecrübe Paylaşım Programı"na katılan gönüllü öğrenciler, Ürdün'de ihtiyaç sahiplerine giysi sağlayan...