Haberler

08 Şubat 2018

TİKA Afganistan’da Yetimlere Destek Vermeye Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Herat’ta Bibi Sümeyye Yetimhanesi ek binası bahçesinde yaptırılan çocuk oyun parkı açıldı.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Herat’ta farklı sektörlerde önemli projeleri hayata geçiren TİKA tarafından Herat’ta Bibi Sümeyye Yetimhanesi ek binası bahçesinde yaptırılan çocuk oyun parkı açıldı.

TİKA tarafından hayata geçirilen projenin açılış töreninde konuşan Herat Sosyal İşler Müdürü Abdülkayum Afgan, TİKA’ya verdiği bu güzel ve anlamlı hizmetten dolayı şükranlarını arz ettiğini belirterek, TİKA’nın Herat’ta ofis açmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Herat Sosyal İşler Müdürü Afgan, TİKA’nın Herat ve Batı Afganistan’da yetimlere olan şefkatinin devam edeceğinden emin olduğunu söyledi. TİKA Herat Koordinatörü Ali Ergun Çınar ise TİKA’nın Herat’ta ilk etkinliğini yetimhanede yaptığını hatırlatarak, “Gerçekleştirdiğimiz proje ve faaliyetlerde yetimlere yönelik olanlarının ayrı bir yeri var” diyerek TİKA’nın sadece Afganistan’da değil bütün dünyada yetimlere özel önem verdiğini söyledi.

Sonraki Haber

TİKA Heyeti Kalkınma Projelerini Değerlendirmek İçin Suriye’de

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) heyeti, Halep'in Azez ve Cerablus ilçelerinde incelemelerde bulundu. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam başkanlığındaki heyet, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçerek Azez ilçesini ziyaret etti. Azez Meclisini ziyaret edip...