Haberler

23 Eylül 2017

TİKA 250 Afgan Kadına Mesleki Eğitim İmkanı Sağlıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan’da sağlık, eğitim, kültürel, tarım, insani yardım alanlarındaki çalışmalarına yenilerini ekleyerek devam ediyor. TİKA,  Afgan genç ve kadınlara nitelikli iş gücüne sahip olabilmeleri için mesleki eğitim almaları konusunda destekte bulunuyor.

TİKA, Afgan genç ve kadınlara yönelik ev ekonomisine katkı sağlamak ve kendi kendine yeterli hale gelebilmek amacıyla Mezar-ı Şerif İlinde Belh Vilayeti Sosyal İşleri Müdürlüğüyle birlikte Türkçe, okuma yazma, dikiş, nakış, kuaförlük kurslarını içeren 6 aylık program başlattı.

Türkçe ve meslek edindirme kurslarının açılış törenine TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, Belh Vilayeti Çalışma ve Sosyal İşleri Müdürü Metiullah Metin, TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatör Yardımcısı Kenan Yıldırım, usta öğreticiler, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Açılış töreni, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Belh Vilayeti Çalışma ve Sosyal İşleri Müdürü Metiullah Metin, kursiyerlere TİKA desteğiyle düzenlen kurslar hakkında bilgi verdi. Metin, meslek ve Türkçe öğrenmek isteyen öğrencilere seslenerek “Hayatınızda amacınıza oluşabilmeniz için çaba gösterin ve çok çalışın. Dolayısıyla düzenlenen kurslardan yararlanarak fırsatı iyi değerlendirin, kurs bitiminde bir meslek sahibi olarak, ailenize öğrendiğiniz meslekten elde ettiğiniz kazançla destekte bulunun” ifadelerinde bulundu.  Metin, TİKA’ya ve Türk halkına yapmış oldukları desteklerinden dolayı en içten teşekkürlerini sundu.

Mezar-ı Şerif TİKA Koordinatörü Zeki Bulduk, kursiyerlere meslek edindirme kurslarının hayırlı uğurlu olması dileğinde bulundu. Koordinatör Bulduk, TİKA olarak Afgan halkının özellikle genç ve işsiz hanımlarına meslek edindirme kurslarının düzenlenmesiyle maddi ve manevi olarak destekte bulunacağını ifade etti. Bulduk, ayrıca Meslek edindirme kurslarının Semengan Tahar, Bağlan vilayetlerinde de düzenleneceğini dile getirdi. Program, açılışın ardından ve kurs sınıflarının gezilmesiyle sona erdi.

Sonraki Haber

TİKA, 600 Yıllık Yağlı Güreş Geleneğimizi Makedonya’da Yaşatıyor

AKSİ Derneği organizasyonu ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı (TİKA) destekleriyle Üsküp’ün Studeniçan köyünde bu yıl 7. Etno Fest Gelenek Devam Ediyor etkinliği düzenlendi. Üsküp Karşıyaka bölgesinde, beş yüz yıllık bir geleneğe dayanmakta olan yağlı...