Haberler

19 Aralık 2016

TİKA 160 Yıllık Mecidiye Hastanesini Yenileyecek

Sultan Abdülmecit’in fermanıyla 1856 yılında kurulan Romanya’nın Mecidiye kentinde bulunan Mecidiye Hastanesi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilenecek. 

T.C. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 7/8 Eylül 2016 tarihleri arasında Romanya’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, Sultan Abdülmecit’in fermanıyla 1856 yılında kurulan Romanya’nın Mecidiye kentinde bulunan Mecidiye Hastanesinin yenilenmesinin müjdesini vermişti.

TİKA, Romanya’nın Mecidiye kentinde bulunan Mecidiye Hastanesi’nin Yenilemesi Projesini üstlendi. Hastanenin yenilemesi için hukuki zemin teşkil eden Protokol, Mecidiye Belediye Başkanı Valentin Vrabie ve TİKA Bükreş Program Koordinatörü Hacı Ahmet Daştan tarafından basın mensuplarının da katıldığı törenle imzalandı.

İmza töreninde konuşan Valentin Vrabie, Hastane’nin statüsünün korunması ve Mecidiye halkına verdiği hizmet açısından projenin hayati öneme sahip olduğunu söyleyerek TİKA’ya ve Türk yetkililere teşekkür ettiğini belirtti.

Projenin uygulanmasıyla hastanenin mevcut durumda kullanılmaz halde bulunan giriş ve poliklinik (ayakta tedavi) bölümleri yenilenerek aralarında Türk ve Tatar soydaşlarımızın da bulunduğu Mecidiye ve civar kentlerde yaşayan 150.000 Romen vatandaşına hizmet verecek. Proje tamamlandığında zemin katta 1440 ve birinci katta 1657 olmak üzere toplam 3097 metrekarelik alan tamamen yenilenmiş olacak.

Proje hastanenin son 45 yıllık tarihindeki en kapsamlı yenileme çalışması olacak. Hastane daha önce AB Fonlarıyla yenilenmeye çalışılmış ancak başarılı olunamamıştı. 2015 yılında denetime tabi tutulan hastane olumsuz rapor almış ve statüsünün düşürülmesi gündeme gelmişti. Proje sayesinde hastanenin statüsünün korunarak Mecidiye halkına hizmet vermeye devam etmesi hedefleniyor.

Sonraki Haber

TİKA Somali’de Eğitime Desteğini Sürdürüyor

Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Somali’de Al-Nour Society Welfare sivil toplum kuruluşu bünyesinde faaliyet gösteren 2 okula donanım ve okul malzemesi desteğinde bulundu. TİKA, Somali’de eğitim altyapısını destekleyen projelere bir yenisini daha...