Haberler

17 Haziran 2017

TİKA ‘dan Çad’a Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Çad ‘da yetim, görme engelli çocuklar ve yatılı Kur’an Kursu öğrencilerine toplam 1260 koli gıda yardımında bulundu.

TİKA, Çad’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Çad’da farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA tarafından Çad ‘da yetim, görme engelli çocuklar ve yatılı Kur’an Kursu öğrencilerine toplam 1260 koli gıda yardımında bulunuldu.

Türkiye mezunlarının yönetiminde olan Senabil Al-Kheriye Derneği’nin talebi doğrultusunda İnsani Gelişme Endeksi verilerine göre 188 ülke içinde 185. sırada yer alan Çad’ın başkenti Encemine’nin en yoksul kenar mahalle ve köylerinde bulunan yetim, görme engelli çocuklar ve yatılı Kur’an Kursu öğrencilerinden oluşan toplam 1260 aileye yaklaşık gıda yardımı yapıldı.

Gıda paketlerinin dağıtımının Ramazan ayında yapılması muhtaç aileler arasında sevinç ve mutluluk kaynağı oldu. Türkiye’yi yanlarında görmelerinden memnun olan yoksul aileler ve kurum sorumluları  “kapımızı sadece Türkiye çaldı”şeklinde duygularını dile getirerek, TİKA yetkililerine yapılan insani yardımdan dolayı teşekkür ettiler.

Sonraki Haber

TİKA’dan Pakistan’da 1100 Yetime İftar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Pakistan’ın başkenti İslamabad’da bulunan yetimhanede 600 kişilik,  KP Eyaletindeki Haripur şehrinde bulunan yetimhanede ise 500 kişilik iftar verdi. Haripur Khubaib Vakfı bahçesinde gerçekleştirilen iftar programına TİKA Dış İlişkiler...