Haberler

11 Ocak 2018

TİKA’nın Yemen’de Eğitime Katkısı Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Yemen’de Aden Emin Naşir Sağlık Enstitüsü bünyesinde hizmet veren 250 öğrenci kapasiteli yatılı erkek öğrenci yurdunun tadilat ve donanımı gerçekleştirildi.

TİKA, Yemen’in geçici başkenti Aden’de, Aden Emin Naşir Sağlık Enstitüsü bünyesinde hizmet veren 250 öğrenci kapasiteli yatılı erkek öğrenci yurduna tadilat ve donanım desteğinde bulundu.  Aden Emin Naşir Sağlık Enstitüsü 1970 yılında kurulmuş olup bünyesinde 4 adet hastane bulunuyor. Hastanelere kalifiye elaman yetiştirmek için kurulan Enstitü, Güney Yemen’in bağımsızlığını kazanmasından sonra doktor ve özellikle hemşire yetiştirmekte büyük bir rol aldı.

Aden Emin Naşir Sağlık Enstitüsü Dekan Yardımcısı Dr. Cemal Abdurrahim, enstitünün kurulduğu ilk yıllarda ortaokul mezunlarına hitap ettiğini ifade ederek, sonrasında lise mezunlarına hizmet vermeye başladığını söyledi. Dr. Abdurrahim son yıllarda Yemen’de yaşanan olaylara dikkat çekerek, “Özellikle il dışından gelen öğrencilerimiz yurtlarımızın kullanılamaz hale gelmesinden dolayı eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Bu zor zamanda TİKA’nın önce yatılı öğrenci yurdumuza tadilat ve donanım desteğinde bulunarak öğrencilerimizin istifadesine sunmasından dolayı çok teşekkür ederiz. Mevcut 380 öğrenci ile devam ettiğimiz eğitimimize TİKA’nın bu desteği ile daha fazla öğrenci kabul edeceğiz. Türkiye’nin bu desteği bizlere büyük bir güç ve motivasyona sebep oldu” dedi.

TİKA Yemen Koordinatörü Abdullah Sarı ise TİKA olarak Yemen halkının yanında olmaya devam ettiklerini belirterek, özellikle eğitim konusunda birçok proje gerçekleştirip, yüzlerce öğrencinin Türkiye’deki çeşitli üniversitelerde eğitim görmelerine vesile olduklarını söyledi. Türkiye’nin eğitim alanındaki tecrübelerini Yemenlilere aktarmaya devam edeceklerini aktaran Sarı, Yemen’de başta eğitim olmak üzere diğer alanlarda TİKA olarak katkı sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Sonraki Haber

TİKA, Kolombiya’nın Antioquia Bölgesi’nde Kırsal Kalkınmayı Destekliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kolombiya’nın Antioquia Bölgesi’nde bulunan ve yıllarca gerilla kontrolünde kalmış Briceño yerleşimine bağlı köylere, ekonomik kalkınmayı destekleme amacı ile tavuk besiciliğinin geliştirilmesi için canlı hayvan ve ekipman desteğinde bulundu....