Haberler

10 Kasım 2017

TİKA’nın Türkmen Kenti Telafer’e Destekleri Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Türkmen kenti Telafer’de sahada olan tek uluslararası kuruluş olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Irak’ın kuzey batı bölgesinde bulunan ve tamamı Türkmen soydaşlarımızdan oluşan Telafer kentinin 2014 yılında DAEŞ saldırıları sonrası, yerel halk kenti terk ederek, birçoğu ülkenin Necef, Kerbela, Küfe Babil gibi güney bölgelerine, bir kısmı Bağdat’a, bir kısmı Erbil’e bir kısmı ise başta Türkiye olmak üzere çevre ülkelere göç etti.

Telafer’in DEAŞ’ten kurtarılmasından sonra, kente geri dönüşlerin sağlanması için hazırlık çalışmalarına başlandı. Bölgede, tek uluslararası kalkınma ve yardım kuruluşu Türkiye’yi temsilen TİKA oldu. Tahrip olan şehrin, ana yolları TİKA tarafından temizleniyor. 90 gün sürecek çalışmalarda 150 işçi görev alacak. Ülke çapında düzenlenmekte olan Hz. Hüseyin’in şehadetinin 40’ıncı günü olarak bilinen  “Arbain” merasiminin ardından Telafer halkının, evlerine geri dönmesi bekleniyor.

Terörden etkilenen şehirde, belediye hizmetleri de tam olarak sağlanamıyor. Telafer Belediye Başkanı Muhsin Çolak, TİKA ile görüşmesinde, kentin acil olarak su ihtiyacının bulunduğunu, şehrin hemen girişinde bulunan Hasan Köy’de su kaynağı olduğunu ve su taşıma araçları olması durumunda kente su getirmek istediklerini iletmişti. Bu kapsamda TİKA desteği ile sağlanan su tankeri ile Telafer’de halka günde 90 ton su dağıtımı yapılıyor. 

Sonraki Haber

TİKA Balkanlarda Sağlıklı Toplum Sağlıklı Birey Anlayışı İle Projelerine Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Sağlık Bakanlığı işbirliğinde Moldovalı doktorlara Türkiye’de eğitim programı düzenlendi. Balkanlar ve Doğu Avrupa Ülkelerinde sağlık sisteminin iyileştirilmesi ve sağlık alanında hedef ülkelerde kurumsal kapasitelerin arttırılmasına yönelik...