Haberler

09 Ağustos 2018

TİKA’nın Genç Gönüllüleri Cezayir'de Gönül Köprüleri Kuruyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA), bu yıl "Dünyayı Gençler Güzelleştirecek" sloganıyla başlattığı 2018 Tecrübe Paylaşım Programı kapsamında Cezayir'e giden gönüllü öğrenciler faaliyetlerine başladı. 

TİKA'nın koordinatörlüğünde Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı (AA) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) iş birliğinde düzenlenen program kapsamında Cezayir'de bulunan 12 öğrenci, katıldıkları sosyal sorumluluk projeleriyle gönül köprüleri kurmayı amaçlıyor.

İki ülke gençleri arasındaki diyalogun gelişmesini hedefleyen program kapsamında Cezayir'e ulaşan gönüllü elçiler, Cezayirli öğrenci ve yerel sivil toplum kuruluş temsilcileri tarafından ilgiyle karşılandı.

Bouira şehrinde düzenlenen açılışla başlayan programa, eski Bouira Belediye Başkanı Ali Bokhas'ın yanı sıra çeşitli dernek temsilcileri ve halk katıldı. Açılışın ardından gönüllü elçiler, Djurdjura Milli Parkı'nı temizleme kampanyası başlattı. Cezayirli öğrencilerin de katıldığı kampanyada gönüllü elçiler, daha temiz ve yaşanabilir çevre temennisiyle milli parka sembolik olarak fidan dikti. 

Daha sonra Bejaia şehrine bağlı Beni Mlikech köyü ilkokulunun boyama çalışmalarına katılan öğrenciler, Bejaia Belediye Başkan Yardımcısı Ghilas Amghar, okul yönetimi ve yerel basının katıldığı programla okulun açılışını yaptı.  

Amghar, Başkanlığın düzenlediği program için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek Cezayir halkını hiçbir zaman yalnız bırakmayan Türkiye'ye her daim dua ettiklerini dile getirdi.

Gönüllü elçiler, daha sonra Soummam Müzesi'ni ziyaret ederek yetkililerden Cezayir tarihiyle ilgili bilgi aldı.

Program, çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ve kültürel incelemelerle devam edecek. 

Sonraki Haber

TİKA’dan Gürcistan Milli Botanik Bahçesi'ne Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyonu Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gürcistan Milli Botanik Bahçesi ile başkent Tiflis genelinde bitkilerin korunması ve aşılanması projesi kapsamında ilaç ve ekipman desteği sağladı.  Tiflis Botanik Bahçesi olarak bilinen Gürcistan Milli Botanik Bahçesi'nde...