Haberler

04 Mayıs 2021

TİKA’nın Erenler Sofrası Bolivya’da

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından “Erenler Sofrası” Ramazan Programı kapsamında Bolivya'nın beş şehrinde gıda, hijyen ve kişisel koruyu malzemelerinden oluşan 460 paket dağıtıldı.

Bolivya İslam Dernekleri işbirliğinde, La Paz, Santa Cruz, Cochabamba, Sucre ve Oruro şehirlerinde savunmasız durumdaki aileler, yetimhaneler, huzurevleri ve yardım evlerine toplam 460 gıda ve gıda paketi dağıtıldı.

Bolivya İslam Birliği Başkanı Ayman Naim Altaramsi, dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında Bolivya'daki insanlara verilen kardeşlik ve dayanışma desteği için Türkiye’ye ve TİKA'ya teşekkürlerini iletti. La Paz şehrindeki Carlos de Villegas Yetimhanesi'nin yöneticisi ise şükranlarını şu şekilde dile getirdi: “Yetimhanemize verdiğiniz destekten ötürü müteşekkiriz. Bizim için çok büyük ve özel bir anlamı var bu yardımların.” 

La Paz'daki San Ramón Huzurevi adına konuşan görevli ise kendilerine ulaştırılan destekler için sevindiklerini  ifade ederek şunları söyledi: “Bolivya'daki San Ramón Huzurevini unutmadığınız için TİKA'ya çok teşekkür ediyoruz. Yardımlarınız için teşekkür ediyoruz. Bu salgını insanlığın aşabilmesi için dua ediyoruz. Çok teşekkür ederiz, Tanrı Türkiye'yi korusun”.

Cochamba şehri İslam cemaatinin üyesi olan Magaly Rojas, verilen destekten dolayı Türkiye'ye teşekkür etti ve “Ramazan'dayız, düşünme zamanı, diğerlerini düşünme zamanı. Bu dönemde Müslümanlar ve gayrimüslimler arasında dayanışma tezahür ediyor.” dedi. Projeden faydalananan Fernando Arnés ise “Ramazan ayında ve özellikle bütün dünyayı sarsan bu salgın döneminde yapılan yardımlarından dolayı Türkiye hükümetine çok müteşekkiriz. Bolivya'nın kalbi Cochabamba'dan bu topluluğun tüm kardeş üyeleri, Bolivyalılar, Afrikalılar, Pakistanlılar, Filistinliler, Mısırlılar adına size teşekkür ederiz” dedi.

Santa Cruz şehrinde, Erenler Sofarası paketleri düşük gelirli ailelere ve sokak çocuklarına fayda sağlayan hayır kurumu olan Mi Rancho Derneği ile koordineli olarak dağıtıldı. Bolivya İslam Merkezi Başkanı Isa Amer Quevedo, “Ramazan ayında güzel işler artıyor, bugün Türk kardeşlerimizin gönderdiği yardımları ulaştırıyoruz; Türkiye'ye, bizi her zaman destekleyen TİKA'ya teşekkürler” dedi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Tacikistan’a 42 Tonluk Yerli Patates Tohumu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Tacikistan Patates Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında Tacikistan Cumhuriyeti Tarım Bakanlığına 42 ton Türk patates tohumu teslim etti. TİKA ve Tacikistan Tarım Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen ve dört ayağı bulunan...