Haberler

05 Şubat 2019

TİKA’nın Desteğiyle Yeryüzü Doktorları Şifa Dağıtıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) destek verdiği sağlık projesi sayesinde Yeryüzü Doktorları Derneği sağlık ekibi Afganistan ve Filistin’de kulak, burun, boğaz ile üroloji ve ortopedi alanında yüzlerce hastayı tedavi etti.

Yeryüzü Doktorlarından oluşan 7 kişilik doktor heyeti Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan Al – Hayat hastanesinde bir hafta içerisinde farklı yaş gruplarından 208 hastayı muayene ederek 68 hastanın da kulak, burun, boğaz ameliyatlarını gerçekleştirdi.

Ameliyat olan hastaların yarısını kadınlar ve 10 yaşından küçük çocuklar oluşturuyor. Gerçekleştirilen operasyonların 40’a yakını Afganistan şartlarında yapılamayan ameliyatlardan oluşuyordu.

Gazze’de ise Alshifa Hospital ve Filistin Sağlık Bakanlığı işbirliğinde ortopedi-travmotoloji ve üroloji alanlarında toplam 18 ameliyat ve 68 muayene gerçekleştirildi.

Projeyle ilgili konuşan Yeryüzü Doktorları Derneği Proje Koordinatörü Yahya Tanrıkulu, dernek olarak her yıl dünyanın farklı bölgelerinde ihtiyaç sahiplerine sağlık hizmeti götürdüklerini söyledi.

Sonraki Haber

TİKA’nın Yerel Asistanları Saha Deneyimlerini Paylaştı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) faaliyet gösterdiği ülkelerde görev yapan "yerel asistan"lar, TİKA’da çalışarak ülkelerine hizmet etmekten mutluluk duyuyor. TİKA'nın "Ankara Buluşmaları" programı kapsamında Ankara'da bulunan Başkanlığın "yerel asistan"ları Moldovalı Dmitri Zaharia, Sudanlı Mohammad...