Haberler

12 Şubat 2018

TİKA’dan Zambiya’ya Tıbbi Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), kolerayla mücadele eden Zambiya halkı için tıbbi malzeme yardımı yaptı.

TİKA, ülkede görülen kolera salgını sebebiyle zor günler geçiren ülkeye koruyucu ekipman ve ilaç desteğinde bulundu. Gerçekleştirilen yardım ile birlikte Zambiya Halk Sağlığı ekiplerinin salgının yaygın olarak yaşandığı noktalarda müdahale etmesini sağlayacak ekipmanlara kavuştu. Ayrıca özellikle çocuklarda ciddi riskler oluşturan koleranın tedavisine yönelik ilaçlar Sağlık Bakanlığına ulaştırıldı.

Yardım malzemelerinin teslim töreninde konuşan Türkiye'nin Lusaka Büyükelçisi Şebnem İncesu, Türkiye'nin Zambiya'ya her ihtiyaç duyduğunda el uzattığını dile getirdi. İncesu, Zambiya hükümetinin kolera, AIDS ve ishal gibi ölümlere yol açan hastalıklarla mücadelesinde başarılı olması temennisinde bulundu.

Zambiya Sağlık Bakanı Chitalu Chilufya, cömert bağışı sebebiyle Türk hükümetine şükranlarını ifade ederek, "Bugün teslim alınan bağış Zambiya ve Türkiye arasındaki sıcak ilişkilerin varlığını ortaya koyuyor." dedi. Chilufya, Zambiya'nın kolera gibi sudan kaynaklanan hastalıkların çözümünde TİKA'nın ortaya koyacağı uzun vadeli projelerde de her zaman iş birliğini sürdüreceklerini kaydetti.

Ülkede geçen yıl ekim ayında baş gösteren kolera salgınında şimdiye kadar 3 bin 800'den fazla kişi tedavi altına alınırken, 83 kişi de hayatını kaybetti.

Sonraki Haber

Orta Asya Ülkelerine Yönelik Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliği Eğitimi Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Japan International Cooperation Agency (JICA), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde Orta Asya Ülkelerine Yönelik Sürdürülebilir Su Ürünleri Yetiştiriciliği Eğitimi gerçekleştirildi. Balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği Orta Asya...