Haberler

19 Haziran 2017

TİKA’dan Yemen’de İftar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Yemen’de STK ve yabancı misyon temsilcilerine iftar programı düzenlendi.

Yemen’in geçici başkent ilan edilen Aden’de TİKA tarafından organize edilen İftar yemeği Yemen’de faaliyet gösteren yabancı kuruşlar, yerel STK temsilcileri ile devlet erkânını bir araya getirdi. İftar yemeğine Yemen Eğitim Bakanı Dr. Abdullah Lemles, Yemen Yüksek Yardım Komitesi Başkanı Cemal Bel-Fakih ve Aden’de ofisi bulunan diğer Yemenli bakanlık üst düzey temsilcileri de hazır bulundu.

Yemen’de yardım faaliyetlerinde bulunan 32 uluslararası yardım kuruluşu temsilcileri ile Yemenli yerel STK temsilcilerininde hazır bulunduğu iftar yemeğinin ardından TİKA Yemen Koordinatörü Abdullah Sarı TİKA’nın faaliyet gösterdiği ülkelerde kalkınma ve işbirliğine yönelik genel bir bahis ile 2012 yılında Sanaa’da açılan ilk ofisten sonra Yemen’deki faaliyetlerini slayt eşliğinde misafirlerine arz etti.

Yemen Eğitim Bakanı Abdullah ise iftar yemeği organizasyonundan dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

Azerbaycan’da Ramazan Coşkusu TİKA İftar Sofralarında Yaşanıyor

Faaliyete başladığı ilk yıllardan itibaren kardeş ülke Azerbaycan’da her alanda çeşitli projeler gerçekleştiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) iftar sofraları kurmaya devam ediyor. Azerbaycan’ın kadim kültüründe var olan yardımlaşma ve vakıf kültürünün yeniden geliştirilmesini...