Haberler

08 Ocak 2018

TİKA’dan Vietnam’da 12 Anaokuluna Su Arıtma Sistemi

 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Vietnam Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi (SUSDEC) işbirliğinde Vietnam’ın Ninh Thuan, Dak Nong ve Nghe An bölgelerinde bulunan 12 anaokuluna su arıtma sistemi kuruldu.

TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda özellikle su ve sanitasyon alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Vietnam Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi (SUSDEC) işbirliğinde Vietnam’ın Ninh Thuan, Dak Nong ve Nghe An bölgelerinde bulunan 12 anaokuluna su arıtma sistemi kuruldu.

TİKA ile SUSDEC işbirliğinde gerçekleşen proje sayesinde dağlık ve merkeze uzak bölgelerde yer alan anaokullarında içme suyundan mahrum olan anaokulu öğrencileri içme suyuna kavuştu. Proje Vietnam’ın Ninh Thuan, Dak Nong ve Nghe An bölgelerinde bulunan 12 anaokulunda uygulanırken yararlanıcı okullarda su arıtma sistemleri kurulumu tamamlanarak hizmete alındı.

Gerçekleştirilen proje ile anaokulu çağındaki 2.000’den fazla çocuk sağlıklı içme suyuna kavuşmuş oldu. Yararlanıcı okul idarecileri kurulan altyapının nüfusun en kırılgan katmanlarından olan anaokulu çocuklarına yönelik olması dolayısıyla son derece önemli olduğunu ve verdiği destek için Türkiye’ye müteşekkir olduklarını ifade ettiler. Çocukların içme suyu sorununun çözümünün ülkenin geleceği açısından taşıdığı öneme de dikkat çeken okul yetkilileri, ülkeleri adına duydukları memnuniyeti dile getirdiler. 

Sonraki Haber

Kosova’da TİKA’dan Okul Öncesi Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kosova’nın başkenti Priştine’de okul öncesi eğitimi veren Gezimi Yne Kreşi ve Ngjyrat Kreşi’nin eğitim kapasiteleri arttırıldı. TİKA, Kosova’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA...