Haberler

25 Ekim 2017

TİKA’dan Ürdün Gençlik Bakanlığı’na Destek

Ürdün Gençlik Bakanlığı’na bağlı Amman Gençlik Merkezi’nin eğitim salonu ve ibadethanesinin tadilat ve donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından gerçekleştirildi.

TİKA, Ürdün’de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Ürdün’de farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA tarafından Ürdün Gençlik Bakanlığı’na bağlı Amman Gençlik Merkezi’nin eğitim salonu ve ibadethanesinin tadilat ve donanımı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında yenilenen birimlerin açılışı için düzenlenen programa Ürdün Gençlik Bakanlığı Müsteşarı Saddam Awad, Amman Gençlik İl Müdürü Hüseyin Cubur, Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçiliği’ni temsilen Başkonsolos Mücahit Şenol ve TİKA yetkilileri katıldı. Türkiye’nin verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerini sunan Gençlik Bakanlığı Müsteşarı Saddam Awad, gençliğe yapılan yatırımın en büyük yatırım olduğunu sözlerine ekledi.

Amman Gençlik Merkezi, Gençlik Bakanlığı’na bağlı en büyük konaklama birimi olarak, 22 dalda faaliyet gösteren spor köyünün merkezinde bulunuyor. Ulusal ve uluslararası faaliyetler münasebetiyle Amman’a gelen misafirler de Gençlik Merkezinin misafirhanesinde konaklıyor. Yılda yaklaşık 5000 kişinin eğitim gördüğü merkez, Ürdün’de gençlere yönelik faaliyetlerin merkezinde bulunması nedeniyle önem arz ediyor. Ayrıca Türkiye’den her sene çeşitli aralıklarla Arapça eğitimi için Ürdün’e gelen İmam Hatip Lisesi öğrencileri de bu merkezde konaklıyor.

2015 yılı içerisinde Ürdün Güreş Federasyonu sporcularına Türkiye’de kamp yaptıran TİKA, Ürdün gençliğine yönelik projeler geliştirerek Ürdün Türkiye ilişkilerinin katkı sağlıyor. 

Sonraki Haber

Tunus’ta Kurulan FabLab Faaliyete Başladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın desteğiyle Tunus’un Monastir Vilayetinde kurulan Fabrikasyon Laboratuvarı (FabLab) hizmet vermeye başladı. Bilimsel çalışma ve araştırmaları ülke genelinde yaygınlaştırmak ve Tunus toplumunun kültürel, entelektüel ve bilimsel birikimlerini arttırmak amacıyla...