Haberler

15 Mayıs 2021

TİKA’dan Ukrayna’ya Sağlık Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İrpin Hastanesi’ne bağlı İrpin Tıbbi Klinik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne donanım desteğinde bulundu.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı hastanede bulunan klinik, yaralanan askeri personelin nörorehabilitasyonu için Ukrayna’daki tek merkez olma özelliğini taşıyor. 

TİKA, klinik için ergoterapi, psikolojik rehabilitasyon odaları için katlanır yatak, paravan perde, diz eklemleri için sürekli pasif hareket cihazı gibi tıbbi ekipmanlar temin etti.  

Cihazların temininde konuşan TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Cüneyt Esmer, projeye dâhil olmaktan dolayı memnun olduğunu belirterek, ileride kurumlar arası işbirliğinin devam edeceği ümidini dile getirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Savaşçıların Rehabilitasyonu Komiseri Vadım Sviridenko, TİKA’ya minnettarlığını bildirerek kısa bir zamanda önemli projeye imza atıldığını vurguladı.

İrpin Tıbbi Klinik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doktor Albay Andriy Kih ise, temin edilen donanımın askerin rehabilitasyonunda büyük rolünden bahsederek, TİKA’nın destekleri için Ukrayna halkı adına teşekkür etti.

Sonraki Haber

TİKA’dan Sırbistan Voyvodina Devlet Radyo Televizyonuna Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan Voyvodina Devlet Radyo Televizyonuna (RTV) teknik ekipman desteği verildi. Sırbistan sınırları içinde bulunan ve nüfusu yaklaşık 2 milyon olan Voyvodina Özerk Bölgesinde faaliyet gösteren devlet kanalı...