Haberler

14 Eylül 2018

TİKA’dan Ukrayna’nın Sağlık Altyapısına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Ukrayna’nın güneyinde yer alan Odesa’ya bağlı Bilyayivka ilçesinin Sosyal Güvenlik Müdürlüğü’nün tadilatı yapıldı ve Velıkıy Dalnik köyü sağlık ocağına ekipman desteğinde bulunuldu.

TİKA, idari ve sosyal altyapıların güçlendirilmesi kapsamında, 1998 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren ve engelliler, çok çocuklu aileler, savaş gazileri, Çernobil faciası mağdurları gibi sosyal yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara hizmet veren Bilyayivka İlçesi Sosyal Güvenlik Müdürlüğünün tadilatını yaptı. Ayrıca mobilya ve bilgisayar donanımını sağlayarak, vatandaş kabul ünitesi kurdu. 

100 bin nüfuslu Bilyavivka ilçesinde vatandaşların kaliteli sağlık hizmetine erişimini sağlamak için yılda 60 bine yakın tahlil yapan Rayon Hastanesi bakteriolojik laboratuvarına mikroskoplar, biokimya analizatörleri, spektometre cihazları temin eden TİKA, 1.400 kişiye hizmet veren Velıkıy Dalnik köyü sağlık ocağına da fizyoterapi ekipmanı sağladı.

Açılışta konuşan Bilyayivka Kaymakamı Vasıl Samokiş, merkezden uzakta bulunan bir ilçeye özellikle sosyal hizmetler alanında destek elinin uzatılmasının büyük önem taşıdığını ifade ederek, ilçe sakinlerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesini sağlayan TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat da TİKA’nın Ukrayna’da 1997 yılından bu yana eğitim, sağlık, kültür, restorasyon, su sağlama ve kurumsal kapasite geliştirme alanlarında toplam 500 proje gerçekleştirdiğini söyleyerek, Odesa ilinde 20’yi aşkın projenin hayata geçirildiğini paylaştı. Bolat: “Ukrayna’nın tüm vilayetlerinde birçok proje yaparak, sağlık ve sosyal hizmetler sektörüne özel önem veriyoruz. Bilyayivka ilçesinde gerçekleştirilen bu projelerle de yerli halka daha konforlu yaşam koşullarının sağlanacağına inanıyoruz” dedi.  

Sonraki Haber

TİKA ve AA’nın “Savaş Muhabirliği Eğitimi” Mezunlarını Verdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) koordinasyonunda Anadolu Ajansı (AA) ve Polis Akademisi Başkanlığı, AFAD ve Genelkurmay Başkanlığı iş birliğinde Muhabir Eğitim Programı (MEP) kapsamında 24 öğrenci, savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak muhabirlerin...