Haberler

17 Mayıs 2017

TİKA’dan Talasemi Hastası Çocuklara Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Talesemi hastası çocuklara ücretsiz tedavi hizmeti sunan Frontier Foundation’a ilaç ve tıbbi malzeme desteğinde bulundu.

Pakistan’da başta eğitim, sağlık olmak üzere, temiz içme suyu temini, hayvancılık ve benzeri birçok farklı alanda proje gerçekleştiren TİKA, sağlık sektöründe gerçekleştirdiği projelere bir yenisi daha ekledi. Bu kapsamda geçmişte yaşanan terör faaliyetlerinden en çok etkilenen ve dolayısıyla sağlık hizmetlerine erişimin oldukça zor olduğu Swat ve FATA bölgesinde çocukların tedavisini üstelenen Frontier Foundation’a TİKA tarafından 3000 Talasemi hastasının yararlanması için ilaç ve tıbbi malzeme desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından temin edilen ilaç ve tıbbi malzemeler, düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene Peşaver Valisi Saqib Riza Aslam, TİKA İslamabad Koordinatörü Mehmet Emre Aktuna, Koordinatör Yardımcısı İbrahim Katırcı, hastane yetkilileri ve hasta çocukların aileleri katıldı.

Törende konuşan Aktuna, Pakistan’da özellikle sağlık alanında TİKA tarafından gerçekleştirilen projelerle ülkenin sağlık hizmetlerine yapılan katkıya vurgu yaparak, TİKA tarafından inşası ve donanımı gerçekleştirilen, her gün yaklaşık 1000 hastanın tedavi gördüğü, 2014 yılından beri hizmet veren Recep Tayyip Erdoğan Hastanesinin bu alanda en güzel örnek olduğunu belirtti.

Peşaver Valisi Saqib Riza Aslam ise Türkiye’nin bugüne kadar yaptığı yardımlar ile Pakistan halkının daima yanında olduğunu belirterek; Talasemi hastalığının tedavisinin pahalı olduğunu ve uzun yıllara yayıldığını,  bu açıdan TİKA tarafından verilen desteğin Talasemi hastası çocuklar ve aileleri için çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Akdeniz Kansızlığı olarak da bilinen, tedavisi için düzenli kan transferinin zorunlu olduğu Talasemi hastalığından Pakistan’da 50.000 çocuk mustariptir ve bu sayı her yıl 5000 kadar artıyor.

Sonraki Haber

TİKA Karadağ’da Kimsesiz Kadınlara Umut Oluyor

Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da bulunan Karadağ Kadın Lobisi Meslek Edindirme Merkezi’nin tadilatı ve donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tamamlanarak hizmete açıldı. Karadağ’ın başkenti Podgoritsa’da 17 yıldır faaliyet gösteren “Karadağ Kadın Lobisi” şiddete...