Haberler

06 Ekim 2017

TİKA’dan Sudan’ın Eğitim Alt Yapısına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sudan’da Nur-u Osmaniye Eğitim Merkezi tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından Sudan’ın eğitim alt yapısına destek kapsamında gerçekleştirilen projelere bir yenisi eklendi. Sudan’ın başkenti Hartum’un Umdurman Bölgesi Haşabe Köyü’nde bulunan ve İlköğretim seviyesinde eğitim verilen Nur-u Osmaniye Eğitim Merkezi binasının tadilatı ve tefrişatı tamamlandı.

Hartum Valiliğnin kontrol ve denetimi altında faaliyetlerini yürüten Haşabe Nur-u Osmaniye Eğitim Merkezi’ndeki 8 adet sınıf, idari ofisler,  lojman, cami ve ortak kullanım alanları TİKA tarafından bakım, onarım, tadilat çalışmaları tamamlanmış ve eğitim sınıfları, yönetici ve öğretmenler odasının, eğitim araç ve gereçleri, dolapları,  sıra, masa ve sandalyeleri yeniden temin edilerek donanımı gerçekleştirildi.

Başka bir eğitim kurumunun bulunmadığı 3.000 nüfuslu Haşabe Köyünde fiziki şartları oldukça kötü olan ve sınıf ve ek binaların yenileme çalışmaları tamamlanması ile yeni bir çehre kazanan eğitim merkezinde 500 ilköğretim öğrencisi eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı.

Sonraki Haber

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'a, Kazakistan Bağımsızlık Madalyası

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Büyükelçi Düsen Kaseinov, Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarının 25'inci yılı anısına Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev adına Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam'a “Kazakistan Cumhuriyeti’nin Bağımsızlığının 25. Yılı...