Haberler

13 Haziran 2018

TİKA’dan Sırbistan’da Gıda Yardımı

Dummy Image

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan’ın güney bölgelerine gıda dağıtımında bulunuldu.

2018 yılı Ramazan ayı vesilesiyle Sırbistan’ın çeşitli bölgelerinde göçmen ve ihtiyaç sahibi ailelere yapılan gıda paketi dağıtımları kapsamında Bosna Hersek sınırındaki Mali Zvornik, Şabats ve Loznitsa belediyelerinde toplam 150 ihtiyaç sahibine ulaşıldı.

Sırbistan’ın güneyinde Arnavut nüfusun yoğun yaşadığı ve en az gelişmiş bölgelerinden Preşova ve Buyonovats Belediyelerinde yapılan paket dağıtımlarından 110 aile faydalandı.

Osmanlı bakiyesi Türklerin halen 30 hane olarak yaşadığı Buyonovats Belediyesine bağlı Bilaç köyünde paket dağıtımları gerçekleştirilirken Türk misafirperverliğinin güzel örnekleri yaşanmış ve Ramazan bereketi Sırbistan’da soydaşlarımızla paylaşıldı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Etiyopya’da Yetimlere İftar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da 110 yetime iftar programı düzenlendi. TİKA tarafından gerçekleştirilen iftara Etiyopya Yüksek İslam İşleri Konseyi Başkanı Şeyh Mohammedamin Jemal ve Başkan Yardımcısı Umer Yimam...