Haberler

03 Eylül 2017

TİKA’dan Sierra Leone’de 1000 Selzede Aileye Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı geçtiğimiz günlerde Sierra Leone’de meydana gelen sel felaketinden dolayı  selden etkilenen bin aileye gıda yardımında bulundu.

Sierra Leone’de meydana gelen ve binlerce insanın hayatını kaybettiği sel ve toprak kaymasından dolayı binlerce insan yaşamını yitirdi. TİKA tarafından Sierra Leone’de yerinde incelemeler yapılarak selden etkilenen ailelere gıda yardımı yapıldı.

Gıda dağıtım programı öncesi Sierra Leone Cumhurbaşkanı Yardımcısı Victor Bockraie Foh, Dışişleri Bakanı Samura M. W. Kamara,  Sierra Leone Finans ve Ekonomi bakanı Momodu L Kargbo ile yapılan toplantılarda gıda yardımı hakkında birifing verildi. Gıda Yardım programına Sierra Leone Finans ve Ekonomi bakanı Momodu L Kargbo , Türkiye Sierra Leone Başkonsolosu Hisham Mackie, TİKA Konakri Koordinatörü Dr. Mehmet Yazgan ve birçok devlet yetkilisi katıldı.

Dağıtım töreninde konuşma yapan Sierra Leone Finans ve Ekonomi Bakanı Momodu L Kargbo, “Sierra Lenoe’de ne zaman bir derdimiz olsa Türkiye her zaman yanımızda oldu. Sadece bu sel felaketinde değil aynı zamanda Ebola felaketinde de Türkiye’nin yapmış olduğu yardımları hiçbir zaman unutmadık.” diyerek bin selzede aileye yapılan gıda yardımından dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ne çok teşekkür ettiklerini ve bundan sonra Türkiye ile Sierra Leone arasındaki ilişkilerin daha da artacağını ifade etti.

Bu destekler ile Türkiye ile Sierra Leone arasında ilişkilerin geliştirilmesine karşılıklı işbirliği yoluyla katkı sağlaması Türkiye ve Sierra Leone arasında dostane ilişkilerin daha üst seviyeye taşınması amaçlanıyor. TİKA’nın katkılarıyla yapılan yardımlar sayesinde Sierra Leone’deki sorunların çözülmesi için önemli adımlar atılıyor.

Sonraki Haber

TİKA’dan Burundi’ye Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), kuraklık ve El Nino’nun sebep olduğu açlık kriziyle mücadele eden Burundi’ye 43 ton gıda yardımı gerçekleştirdi. Doğu Afrika’da yaşanan El Nino ve ani iklim değişikliği nedeniyle Burundi’nin 18...