Haberler

09 Temmuz 2018

TİKA’dan Senegal’de ve Gine Bissau’da Sağlık ve Veterinerlik Taraması

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Afrika’nın en batısındaki Senegal’de ve Senegal’e komşu Gine-Bissau’da sağlık ve veterinerlik taraması yapıldı.

Cheikh Anta Diop Üniversitesi (UCAD) öğretim üyelerinden oluşan Afrika Yüksek Eğitimine Destek ve Tanıtım Merkezi (CACSUP) ortaklığıyla iki ülkede gerçekleşen faaliyetle Batı Afrika Bölgesinde hem – insan sağlığı ve refahının sağlanmasına hem de hayvan sağlığına TİKA eliyle katkı sağlandı.

1.500’e yakın hayvanın sağlık taramasından geçirildiği ve ücretsiz ilaçların dağıtıldığı faaliyetle güvenilir gıda temini ile hayvan ve hayvansal ürünlerden insanlara ve hayvanlara geçen hastalıkların önlenerek halk sağlığının korunmasına destek olundu. Eş zamanlı olarak iki ülkede de başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere 2.000’e yakın kişiye uzman ekiplerce genel sağlık taraması yapıldı.

Gine Bissau Cumhurbaşkanının Eşi Maria Rosa Teixeira Goudiaby Vaz gerçekleştirilen açılış seremonilerinde Türkiye ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Programlara Senegal’in Kazamans ve Kolda bölgeleri yerel yöneticileri, Türkiye’nin Senegal Büyükelçisi Nihat Civaner, TİKA Senegal Koordinatörü Murat Oral ve çok sayıda misafir katıldı.

Sonraki Haber

Türkiye’nin Kültürel ve Bilim Köprüsü Nairobi Lisesi Kütüphanesi TİKA’nın Katkılarıyla Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kenya’nın başkenti Nairobi’de ‘Eğitimde Fırsat Eşitsizliklerinin Azaltılması Programı’ kapsamında Nairobi Lisesi’nin Kütüphanesini yeniden düzenledi. TİKA, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nde önemli bir yer tutan “Herkes için kapsamlı ve eşit derecede kaliteli...