Haberler

24 Kasım 2017

TİKA’dan Saraybosna Kantonu Televizyonu’na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Saraybosna Kantonu Televizyonu’nun HD Yayına geçiş sürecine destek kapsamında teknik ekipman desteğinde bulunuldu.

Saraybosna Kantonu Televizyonu’nun HD Yayına geçiş sürecine destek olmayı amaçlayan proje kapsamında temin edilen teknik ekipmanlar Saraybosna Kantonu Televizyonu yetkililerine TİKA tarafından teslim edildi. Temin edilen ekipmanlar ile tamamen dijital ve HD yayın yapan haber stüdyosunun kurulması süreci tamamlanmış oldu.

TİKA, Bosna Hersek’te medya kuruluşlarının teknik altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelere geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da devam ediyor. TİKA, Saraybosna Kantonu kamu televizyonu konumundaki Saraybosna Kantonu Televizyonu – TVSA’nın analog yayından dijital yayına geçiş sürecine destek olmayı amaçlayan proje ile Kanalın Avrupa Yayın Birliği standartlarına uygun programlar yapabilmesine imkan hazırlayacak.

Saraybosna Kantonu Televizyonu Genel Müdürü Elvir Resiç, Saraybosna Kantonu Televizyonu’nun teknolojik modernizasyona yönelik yapılanma sürecinde TİKA’nın kendilerinin sorunlarını gayet iyi anladığını ve yardıma yönelik etkili bir proje ortaklığı sergilediğini dile getirdi. Resiç, söz konusu projenin ayrıca TİKA işbirliğinde yapılan ilk projenin olmadığına dikkat çekerek “TİKA ve Türkiye’deki ortaklarıyla iyi işbirliğinin devam edilmesini ummaktayım” dedi.

TİKA tarafından 2013 yılında da, Una-Sana, Bosna-Pordinje, Tuzla ve Saraybosna Kanton Televizyonlarının katılımıyla ülkenin geneline ve diasporada yaşayan Boşnaklara yayın yapacak BH Veza (Bosna Hersek Bağı)  isminde bir uydu kanalının teknik alt yapısına yönelik teknik ekipman desteği yapılmıştı. Projeyle kantonal düzeyde bölünmüş, Bosna ve Hersek medyasının ortak yayınlar ve programlar gerçekleştirmesine imkan verdiği gibi diasporada yaşayan Boşnak nüfusun anavatanlarıyla olan kültürel irtibatını da güçlendirmeyi amaçlandı.  

Sonraki Haber

TİKA Kırgızistan’da Eğitime Destek Vermeye Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, (TİKA) Kırgızistan Ceza İnfaz Kurumları Müdürlüğünde çalışan personelin çocuklarının yararlandığı kreşe donanım desteğinde bulundu.   TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından...