Haberler

10 Eylül 2018

TİKA’dan Özbekistan İtfaiyesine Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın  (TİKA) koordinasyonunda, Konya Büyükşehir Belediyesi eğitim tesislerinde, Özbekistan İtfaiye Teşkilatı personeline İtfaiyeci Eğitici Eğitimi verildi.

TİKA tarafından yürütülen Acil Durum ve Afet Müdahaleleri Eğitim Programı (ADAMEP) kapsamında kurgulanan “İtfaiyeci Eğitici Eğitimi” Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde gerçekleştirildi. Eğitimlere Özbekistan İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan Özbek İtfaiyesinde çalışan on beş rütbeli itfaiye personeli katıldı.

Eğitim kapsamında yangın, arama kurtarma, trafik kazası, deprem, tehlikeli kimyasal maddelere müdahale, kapalı ve dumanlı ortamlarda hareket ve ilk yardım konularında teorik ve uygulamalı bilgi ve beceriler aktarıldıktan sonra eğitimin son gününde gece tatbikatı da gerçekleştirildi.

İki hafta süren eğitimlerden sonra yapılan yazılı ve uygulamalı ölçme ve değerlendirmelerden yüksek başarıyla geçen Özbek itfaiyeciler, Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Afetler ve acil durumlar karşısında dost ve kardeş ülke ve topluluklarının beşeri kapasitesini artırmayı amaçlayan ADAMEP kapsamında, deneyim ve pratik eğitimin büyük önem taşıdığı meslek gruplarına yönelik eğitimlere devam edilmesi planlanıyor.  

Sonraki Haber

TİKA’dan Ürdün’de Filistinli Mültecilere Eğitim Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) arasında, başkent Amman'da bulunan Filistinli mülteci kampındaki kız okulunun yenilenmesi için anlaşma imzalandı. TİKA ve UNRWA...